Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.38)

Veckans SHL-lag har premiär. Det spelades visserligen bara hockey en dag förra veckan, men det var tillräckligt med speltid för att flera av SHL:s spetsspelare hann göra ett bestående avtryck.

------

Målvakt: Jonas Arntzen

Jonas Arntzen började i den form han slutade förra säsongen. I SHL-premiären höll han nollan och stod för 32 räddningar när MoDo besegrades med 5-0.

Med facit i hand hade Arntzen flest räddningar av alla målvakter som spelade i premiäromgången. Kanske är detta ett tronskifte som Örebros förstaval i målet?

***
Backar
: Henrik Tömmernes & Oscar Fantenberg

**

Henrik Tömmernes var påslagen direkt när Frölunda tog en seger i premiären. Han lämnade isen med 1 mål och 2 assist, och spelade över 20 minuter.

**

Oscar Fantenberg drar ett stort lass i Linköping. Linköpings kapten hade 25 minuter på isen i premiären, som han lämnade med ett mål och en hemmaseger.

***

Forwards: Robin Kovacs - David Tomasek - Robert Leino

**

Robin Kovacs fick med sig det mesta från sin premiär. Mål på straff, en assist, och en utmärkelse till matchens lirare. LHC:s tränare Klas Östman konstaterade att Linköping värvat en underhållare – som SHL kommer att få ser mer av i vinter.

**

David Tomasek slog till med en succé-premiär. Han gjorde fyra mål och bevisade att förra årets vinst i skytteligan inte var en tillfällighet. Han leder redan skytteligan och poängligan med sex poäng på två matcher.