Sportbloggare rankar SHL:s bästa ytterforwards - plats 1-5

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Sportbloggare rankar SHL:s bästa ytterforwards - plats 1-5

Att rangordna är alltid svårt på förhand, men Sportbloggare.com har plockat SHL:s fem bästa ytterforwards 2023-2024.

1. Patrik Karlqvist - Oskarshamn IK

Patrik Karlqvist skämde bort oss från start till mål under föregående säsong. En avig rightare, med grym speluppfattning och händer i världsklass. Med näsa för målet i klubb- och landslag.

På 101 SHL-matcher har han gjort 113 poäng, och ytterligare 9 poäng på 13 matcher i slutspelet. Patrik är ligans bästa forward - och den forward som betyder mest för sitt lag.

***

2. Linus Omark - Luleå HF

Linus Omark levererade storartat med poäng i sin förra säsong i Luleå. Nu är Omark tillbaka på hemmaplan efter ett år i Schweiz där han gjorde lika mycket poäng som i Luleå..

Linus är en artist, och kan göra poäng på egen hand oavsett motstånd. Paras han ihop med en kedja som får kemi så kan det räcka hela vägen till guld. Så bra är Linus fortfarande, även om Luleå i övrigt inte är stjärnspäckat.

***

3. Jonathan Dahlen - Timrå IK

Jonathan Dahlen blir bara bättre och bättre, och är snudd för bra för att spela i SHL. Men han kommer definitivt att tillhöra toppen av poängligan, och ges fler chanser i landslaget.

Dahlen gjorde dessutom ett väldigt bra slutspel - och visar att han trots sin begränsade storlek hanterar den spelformen också

***

4. Oscar Möller - Skellefteå AIK

Oscar Möller är som ett årgångsvin som bara blir bättre och bättre. Ett skott i världsklass och stenhårt arbete är signumet för Skellefteås stjärna.

Med sina 345 SHL-poäng och ett stort ledarskap är Oscar Möllers #45 given att hissas till taket i en framtid. Tyvärr har Oscar har tyvärr drabbats av utmattning - Vi håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande.

***

5. Andre Petersson - HV71

Med 42 poäng på 47 matcher i ett mediokert HV71 var Andre en stor anledning till att HV71 nådde säker mark i tabellen efter 52 omgångar.

Han var dessutom +3 i plus/minus statistiken och visade att han tar stort ansvar över hela banan. Och belönades med en plats i VM-laget. Där gjorde han fina 7 poäng på 9 matcher.

***