De tyngsta spelarförlusterna i SHL: plats 6-10

Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

De tyngsta spelarförlusterna i SHL: plats 6-10

SHL tappar en hel de namnkunniga spelare och stora profiler till denna säsong. Sportbloggare har valt ut 20 spelare som vi tror kommer att saknas som mest när säsongen börjar på allvar.

Nedan följer spelarna med placering 6-10.

***

6. Tom Kühnhackl (Skellefteå → Adler Mannheim)

Tom Kühnhackl blev en av Skellefteås absolut bästa spelare säsongen som gick. Han var en gigant i närkampsspelet, och en närmast outtröttlig spelare som offrade allt som gick att offra. Tyvärr blev hemlängtan för stor - och den dubbla Stanley Cup vinnaren spelar nu i Landshut, i Tyskland.

***

7. William Wallinder (Rögle → Grand Rapid Griffins)

William Wallinder gjorde en stark SHL-säsong, som förstaårssenior. 26 poäng på 50 matcher i Rögle var gott nog för att Detroits organisation satte honom på första plan till USA. Där han nu jagar en biljett till NHL.

***

8. Julius Honka (Luleå → Bern)


Julius Honka gjorde två bra säsonger - trots att Luleås lag var som natt och dag 2021-2022 i jämförelse med 2022-2023. Ny adress blir Bern, som får en kreativ rightare med härlig speluppfattning. Honka är i hård konkurrens det största tappet för Luleå.

***

9. Frans Tuohimaa (Skellefteå → Kontraktslös)


Frans Tuohimaa värvades in när Gustaf Lindvall gick sönder, och Linus Söderström var ett osäkert kort. Med tanke på att båda har skadeproblematik nu eller i närtid, samtidigt som Skellefteå tappade Hellnemo till Rögle hade det varit (för) dyrt - men önskvärt att behålla honom.

***

10. Carl Söderberg (Malmö)

Carl Söderberg lägger skridskorna på hyllan till denna säsong. Få personer har personifierat Malmö så mycket. Dels för att han är en Malmö-produkt. Dels för att han varit en tongivande spelare, som haft en väldigt fin karriär. Det blir ett tomrum att fylla ut efter Söderberg.

***