Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 13

Michael Erichsen/Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 13

Plats 13: Malmö Redhawks

Malmös styrkor:


Malmös styrka denna säsong är ledarstabens anknytning till klubben. Alla som ingår i staben har en väldigt stark anknytning till Malmö, som spelare och/eller ledare. Det kommer vara otroligt värdefullt för att orka kriga på över 52 omgångar. För Malmö kommer att kriga i bottenstriden hela säsongen.

Malmös svagheter:


Svagheten är den höga spelaromsättningen. Laget har i skrivande stund tappat 12 spelare, inklusive Malmö-sonen Carl Söderberg. Samt bröderna Emil- och Marcus Sylvegård. Det är både många poäng och stora ledargestalter som gått förlorade, och inte ersattas till fullo.

Malmös stjärnspelare:


Janne Kuokkanen är en intressant värvning. Han har varit i gränslandet mellan NHL och AHL en längre tid. Där han sprutade in poäng i AHL, men lossnade aldrig i NHL på samma sätt. Annars blir Fredrik Händemark en spelare som Malmö måste återigen bör och måste luta sig mycket mot.

Malmös slutplacering:


Malmö kommer tillsammans MoDo att få slåss med näbbar och klor för att undvika ett kvalspel. Jag tror inte att de kommer att lyckas. Laget får sikta in sig på vara som det avgöras mellan lag 13-14. Där handlar det mest om psykologi än spelartrupp. Malmö kommer på 13:e plats. Och får kvala för SHL-platsen.