Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 3

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 3

Plats 3: Frölunda HC

Frölundas styrkor:


Med landslagsmålvakten Lars Johansson i mål, och med en stark backbesättning är Frölunda byggt som ett riktig stark lag i defensiven. Som kommer vara betydligt bättre än förra säsongens mittenplacering – sett till antalet insläppta mål.

På papperet har Frölundas lag föryngrats – och blivit lättare. Det är en grymt bra kombination av unga lovande spelare kombinerat med några rutinerade rävar.

Elva spelare är födda på 2000-talet, fjorton är födda på 1990 talet, och endast två spelare är födda på 1980-talet.

Det gör Frölunda till det näst yngsta laget i ligan – och den näst lättaste i kilon räknat. Men kombinationen av rutin och talang ser extremt spännande ut.

Roger Ronnberg

Får Rönnberg gladare miner under säsongen? /BIldbyrån

Frölundas svagheter:


Svagheten
består i förlusten av Joel Lundqvist. En spelare och kapten som Joel förlorar man inte utan att det sätter spår i gruppens ledarskap. Det kan ta tid.

Andramålvakten Frederik Dichow är milsvid ifrån i samma klass som Lars Johansson. Det gör att Frölunda inte alls har samma kaliber på målvaktssidan totalt sett, i jämförelse med Timrå och Växjö och Skellefteå

Räkna med att det tar lite tid för Frölunda innan dem har spelat sig varma i kläderna, och funnit ett nytt ledarskap på isen med Max Friberg som ny kapten.

Frölundas stjärnor:


Henrik Tömmernes är nog en av de bästa backar du kan finna utanför NHL, och Lars Johansson en av de bästa målvakterna utanför NHL. Ingen sportchef utanför NHL hade tackat nej till att få dem i sitt lag ...

Frölundas placering


Det blir en tredjeplats för Frölunda. Kanske kommer hösten bli lite upp och ner, men närmare jul tror jag Frölunda blir ruggigt svårslagna för alla lag. Rönnberg har definitivt ett lag som är både spännande och välbalanserat.