Sportbloggare rankar SHL:s 10 bästa ytterforwards - plats 6-10

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Sportbloggare rankar SHL:s 10 bästa ytterforwards - plats 6-10

Att rangordna är alltid svårt på förhand, men Sportbloggare.com har plockat ut tio ytterforwards som definitivt förtjänar etiketten toppforward.

Hur väl listan gör namnen rättvisa får säsongen utvisa! Men här följer del ett, där vi presenterar plats 6-10 på listan över bästa forwards 2023-2024.


6. Adam Tambellini - Rögle BK

Adam Tambellini har gjort tre bra säsonger i rad, även om förra årets slutspel blev en missräkning har Adam producerat bra med poäng innan dess i både grundserien och slutspelet.

Rögle ser ser ut att få en stark trupp på papperet denna säsong, och räkna med att både laget och Adam vill ta revansch för slutspelsförlusten mot Skellefteå.

Adam är bara 28 år - och med rätt omgivning kan han lyfta både sig själv och laget till samma nivå som gav honom chansen i Kanadas OS-landslag säsongen 2021-2022.

***

7. Dennis Everberg - Rögle BK


Dennis Everberg är inte en poängspruta eller en renodlad defensivspecialist. Han är en power-forward, som nöter ned motståndet, och parkerar i slottet och gör livet surt för motståndarnas målvakt.

Det gör han så pass bra att han varit given i Tre Kronor de sista åren, med vilka han vunnit två VM-guld. Nu kliver han in på sint tionde seniorsäsong i Rögle, blir det äntligen SM-guld för Dennis ?

***

8. Ahti Oksanen - IK Oskarshamn


Ahti Oksanen kom till Oskarshamn efter några år i Finland, och ett i Tjeckien. Väl på nordisk mark igen blev det succé direkt. 42 SHL-poäng i grundserien, och ytterligare 5 poäng i slutspel är ett fin facit för Ahti.

Räkna med att Ahti kommer vara till stor nytta även nästa säsong, och nosa på en topp tio placering i poängligan i ett offensivt Oskarshamn.

***

9. Max Friberg - Frölunda HC


Max Friberg är som den där jobbig lillebroder som aldrig ger sig. Sannolikt är Max en av SHL:s starkaste och hårdast jobbande spelare. Som inte sprutar in poäng, men som tar rollen av en perfekt tvåvägsspelare kväll efter kväll

Till denna säsong har Max belönats med att ta över kaptensbindeln efter Joel Lundqvist. Det vittnar om den status Max har gjort sig välförtjänt av i hockeysverige.

***

10. Rikard Hugg - Skellefteå AIK


Rikard gjorde fina 37 poäng i grundserien trots att han och Jonathan Johnsson fick klara sig utan Linus Karlsson gånga säsong. Han följde upp grundserien med ytterligare 12 poäng i slutspelet.

Han har dessutom stora kvalitéer i boxplay, och gör många viktiga mål. Samtidigt som det är en kille som bidrar mycket med positiv energi till Skellefteås omklädningsrum.