De tyngsta spelarförlusterna i SHL: plats 1-5

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

De tyngsta spelarförlusterna i SHL: plats 1-5

SHL tappar en hel de namnkunniga spelare och stora profiler till denna säsong. Sportbloggare har valt ut 20 spelare som vi tror kommer att saknas som mest när säsongen börjar på allvar.

Nedan följer spelarna med placering 1-5.

***

1. Joakim Lindström (Skellefteå)

Joakim Lindström lämnar ett tomrum som inte går att fylla. Varken som spelare, vägvisare, eller kulturbärare. Allt som allt vann han 2 SM-guld, spelade 808 matcher i högsta ligan och gjorde 622 poäng.

En epok går i graven för Skellefteå som haft förmånen att ha (en av) ligans bästa spelare i laget under lång tid. Vi tackar Jocke för allt han bidragit med till ligan och Skellefteås framgångar det senaste decenniet.

******

2. Joel Lundqvist (Frölunda)

Joel Lundqvist har 915 matcher och 511 poäng i grundserien, 174 matcher och 85 poäng i slutspelet. På meritlistan finns: 4 SM-guld, 4 CHL-vinster, 3 VM-guld.

Lundqvist har med stort hjärta varit en ledande spelare i svensk ishockey under två decennier. Och lämnar ett stort tomrum i Scandinavium efter sig.

******

3. Leo Carlsson (Örebro → Anaheim Ducks)

Leo Carlssons utvecklingskurva tog en riktning rakt upp till stjärnorna. 25 poäng i SHL som artonåring säger det mesta.

Med starkt spel i JVM och VM åker Leo vidare till Anaheim. Som kommer att få stor nytta av Leo i en karriär som bara börjat.

******

4. Hardy Häman-Aktell (Växjö Washington)

Hardy Häman-Aktell var föregående säsong ligans absolut bästa back. Han är En tvåvägsback som har alla verktyg i sin låda.

I grundserien gjorde han 36 poäng, och 7 i slutspelet. Och bidrog som en avgörande faktor till att Växjö vann SM-guld.

******

5. Ryan Lasch (Frölunda Pelicans)

Ryan Lasch gick från 66 poäng till 24 poäng (på 41 matcher), men trots det blir han saknad. Han är en av ligans absolut skickligaste spelare senaste decenniet.

Med sina finkänsliga handleder och speluppfattning - fick han Frölundas powerplay att se ut som en konstform.