Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023-2024 - plats 2

Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023-2024 - plats 2

Plats 2: Växjö Lakers

Växjös styrkor:


Växjös styrka finns i den inmurade vinnarkultur som sportchef Henrik Evertsson skapat. Där laget finner vägar att vinna - oavsett om motståndet spelare för spelare skulle vara bättre på papperet.

Styrkan i laget finns främst på forwardssidan - som är bred och spetsig på samma gång. Kalle Kossila och Robert Rosen kommer att visa varför de är toppnamn i den offensiva delen av laget.

Men där finns också riviga forwards som bröderna Sylvegård, och Martin Lundberg och Ludvig Nilsson. Det är tunga och jobbiga spelare, som är oerhört nyttiga när det hettar till.

Laget har väldigt tydlig struktur, med klara roller, och det brukar vara Växjös framgångsrecept. Särskilt som laget har kvar Jörgen Jönsson som vet hur man vinner allt som går att vinna utanför NHL.

Växjös svagheter:


Växjö har ingen uppenbar svaghet, men de har tappat en trio spelare som är svåra att ersätta. Och frågan är hur bra ersättarna kommer att lyckas …

Hardy Häman-Aktell var ligans bästa back förra året, Erik Josefsson har varit hjärtat i Växjö under långt tid, och Lukas Bengtsson är en back vars offensiva kvalitéer är svåra att matcha.

Det gör att Växjös backsida på papperet får klassas som lite sämre än förra säsongens backuppsättning.

Växjös stjärnspelare:


Kalle Kossilla är stjärnan, med 25 poäng på 28 matcher i grundserien. Kossilla var tongivande i Växjös väg till guldet. Men en skada satte stopp för honom innan finalserien …

Det kommer att bli intressant vad Kossila kan göra över 52 matcher, och ett efterföljande slutspel …

Växjös placering.


Växjö kniper en andraplats i grundserien. Det finns många oerhört bra lag i toppen av serien, men backsidan är det som skiljer Växjö från Frölunda och Skellefteå.

Men det som ändå gör att det blir tvåa är deras sätt att få ut max av laget - och anpassa sitt spel efter rådande matchbild.

Särskilt tack vare Jörgen Jönssons ledarskap och hockeykunnande, som väger tungt, och gör att laget tippas före Skellefteå och Frölunda, men inte före Färjestad …