Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 14

Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 14

Plats 14: Modo

Styrkor:

Modos styrka denna säsong är hemmapubliken. De kommer att bäras fram av en bygd, i 52 matcher. Med vetskapen om att varje poäng blir livsviktig för att undvika kval.

Deras GM Henrik Gradin har dessutom ett kontaktnät som få sportchefer kan mäta sig med. Och det kan bli extra värdefullt när spetsspelare ska rekryteras.

Svagheter:

Svagheten är den rutinerade truppen. MoDo är den trupp med lägsta antal SHL-matcher som truppen samlat på sig. Men en eller två till spetsforwards är nog ett måste om MoDo vill ha mer än 50/50 chans att stanna kvar i ligan.

Stjärnspelare:

Framåt kommer det mesta handla om Mikael Ruohomaa - en center vars meriter sticker ut i sammanhanget. Bakåt är David Rundblad det stora affischnamnet, som kommer att få spela i alla spelformer, och bära ett stort ansvar om Modo ska lyckas.

Slutplacering:

Modo kommer med näbbar och klor försöka undvika en kvalplats, jag tror inte att de kommer att lyckas. Laget får sikta in sig på vara som bäst när allt ska avgöras mellan lag 13-14. Där handlar det mer om nerver än om nuvarande form. Allt annat än kval är en succé för MoDo.