Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 7

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 7

Plats 7: Luleå Hockey

Luleås styrkor:


Det är på forwardssidan Luleå har en klar uppsida i jämförelse med förra säsongens trupp. Den har både bredd över fyra femmor, och en spetsspelare i Linus Omark - som på egen hand kan göra massvis med poäng, och sätta upp sina medspelare alla dagar i veckan.

Luleås svagheter

På samma sätt som Luleå forwardssida ser ett snäpp vassare ut denna säsong, ser backsidan betydligt svagare ut denna säsong. Laget har tappat Julius Honka och Oscar Engsund, som både spelade mycket och spelade bra hela säsongen. Och i dagsläget är de två långt ifrån ersatta med samma spelartyper.

Luleås stjärnspelare

Linus Omark är lagets stjärnspelare, och han är ovärderlig för Luleå, både för sina prestationer, och för det klubbhjärta han adderar till lagbygget. Bakom honom finns stora förväntningar på att Mario Kempe ska komma tillbaka efter sin skada.

Leksands slutplacering:

Laget är svårtippat, främst på grund av att laget besitter en sådan stark forwardssida, och en sådan svag backsida. Som gör balansen mellan offensiv och defensiv svår.

Men kan Bulan få alla backar att växa in i sina roller samtidigt som Omark, Kempe, Connolly driver laget framåt är en direktplats i kvartsfinalen lika trolig.