Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 4

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 4

Plats 4: Skellefteå AIK


Skellefteås styrka


Skellefteås styrka är bredden laget har över fyra femmor, med ligans bästa centerlina. Laget har även spetsspelare som är SHL:s främsta inom sin roll och position. Det gör att laget blir både spetsigt och brett på samma gång.

Linus Söderström är bästa målvakten, Oscar Lindberg bästa centern, och Jonathan Pudas bästa offensiva backen, medan Petter Granberg är bästa defensiva backen. I sin helhet gör det att Skellefteå har ett ruggigt stark lag på papperet även denna säsong.

Skellefteås svaghet:


Med Joakim Lindströms avsked till hockeyn, och Möllers frånvaro finns en hel del ledarskap som går förlorat. Och vilken inverkan det får för laget i långa loppet är oklart.

Dessutom är det lite oroande att det precis som förra året – finns en bra målvaktsuppsättning, som tyvärr dras med sjukdom och skadebekymmer. Vilket gör att David Rautio just nu är kortidskontrakterad.

Skellefteås stjärnspelare:


Oscar Lindberg åkte iväg som en stjärna, och kommer hem som en ännu större stjärna efter tio år utomlands. Han sprider stjärnglans på isen. Dessutom finns Sveriges tjurigaste hockeyback i Jonathan Pudas – som kommer att finnas med i toppen av backarnas poängliga.

Dessutom kommer nya stjärnor att tändas denna säsong, jag tror vi får se båda ungtupparna Elias Salomonsson och Axel Sandin-Pellikka göra stort avtryck i ligan.

Skellefteås slutplacering:


Skellefteås placering blir fyra – konkurrensen är hård i år, och det kommer Skellefteå att få känna på. Får laget ihop det är det nog så bra som något annat lag i ligan. Men konkurrensen från Timrå, Rögle, Frölunda, Växjö och Färjestad är stenhård i år.

Skellefteå får vara nöjda om de kniper en fjärdeplats i serien – och lägger in en växel till i slutspelet.

Jonathan Pudas FOTO Ola Westerberg

Pudas brukar reta upp både domare och motspelare Foto: Bildbyrån Ola Westerberg