Sportbloggare rankar de 20 bästa spelarna som lämnat SHL

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Sportbloggare rankar de 20 bästa spelarna som lämnat SHL

SHL tappar en hel de namnkunniga spelare och stora profiler till denna säsong. Sportbloggare har valt ut 20 spelare som vi tror kommer att saknas som mest när säsongen börjar på allvar.

Nedan följer spelarna med placering 16-20.

************************************

16. Emil Andrae

Emil Andrae gjorde en stark säsong i HV71 där han gjorde 26 poäng på 52 matcher. Nu väntar spel i Nordamerika för Emil som draftats av Philadelphia, och avslutade säsongen i AHL där han sannolikt får börja säsongen.

***

17. Matt Tomkins

Matt Tomkins gjorde en bra säsong i Färjestad, men kunde inte hjälpa laget att försvara guldet. Nu åker Matt västerut, och står som klar Syracuse Crunch nästa säsong.

***

18. Jonas Ahnelöv

Jonas Ahnelöv lägger skridskorna på hyllan. Jonas har betytt mycket för Leksands defensiv, med sin rutin och tyngd. Men nu har närmare 20 års proffshockey tagit ut sin rätt, och Jonas kan med stolthet lämna hockeyn.

***

19. Joey La Leggia

Joey La Leggia har gjort tre bra säsonger i SHL, med bra poängproduktion. Nästa klubb Lugano för backen som förra säsongen gjorde 33 poäng för HV71. Och var en starkt bidragande faktor till att laget kunde säkra nytt SHL-kontrakt.

***

20. Janne Lajunen

Efter två fina år som assisterande lagkapten vänder Janne söderut, och kommer denna säsong spela i Sparta Prag. I Örebro gav Janne laget både poäng och ledarskap - och var en spelare som med sin rutin betydde mycket för laget.

***