Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 9

Foto: Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 9

Plats 9: Örebro Hockey

Örebros styrkor:

Örebros backsida i kombination med Jonas Enroth i målet gör defensiven väldigt stark. Backsidan har både stora och spelskickliga backar. Med en mix av unga talanger och backar med värdefull rutin. defensivt står sig laget lika bra som lagen vi återfinner på tabellens övre halva efter 52 matcher.

Örebros svagheter:


Örebro behöver minst en, gärna två offensiva spjutspetsar till för att vara ett lag på den övre halvan av tabellen. Laget har tappat Leo Carlsson, Linus Öberg, Jani Lajunen, Rodrigo Aobols och Kristian Näkyvä. Dom är tunga avbräck i offensiven!

I jämförelse med vad laget värvat in är det en minusaffär på forwardskontot, i jämförelse med förra säsongens uppsättning. Här krävs bra värvningar av Niklas Eriksson om Örebro vill nå en kvartsfinal, eller längre.

Örebros stjärnspelare:


Emil Larsson och Mathias Bromé är två spelare som måste kliva fram och axla sin stjärnstatus Duon är Örebros stjärnspelare och de måste ta ett ännu större ansvar offensivt om Örebro vill gå längre än till en åttondelsfinal.

Örebros slutplacering:


Örebro kommer varken slåss i bottenstriden, eller gå direkt till en kvartsfinal med nuvarande trupp. Flopprisk finns - och de blir tippade som nia. Om truppen förstärks med en bra forward samtidigt som Bromé och Larsson producerar framåt, då finns en skrällpotential för detta svårbedömda lag.