Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024  - plats 5

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 5

Plats 5: Rögle BK

Rögles styrkor:


Rögle ställer upp med ett lag som har en hypervass offensiv. Med en ruggigt stark centerlina - som kompletteras med en ett par riktigt målfarliga ytterforwards. Offensivt sett är laget tillsammans med Färjestad topp två i ligan. Laget har både bredd och spets av högsta SHL-klass.

Rögles svagheter:


Målvaktssidan är inte så bra som övriga topplags målvaktssida. Christoffer Rifalk måste vara bättre än förra säsongen om det ska bli mer än en femteplats, och spel om guldet. Vid Rifalks sida finns Petr Kvacar, han är lite av en joker, trots landslagsmeriter aldrig spelat utanför Tjecken. Och därför blir målvaktssidans spetskvalitet osäker på förhand.


Rögles stjärnor:


Simon Ryfors, Adam Tambellini, Daniel Zaar, är tre av dem, men det är nästan bara att blunda och peka på Rögles sylvassa forwardssida så finner du en spelare som tillhör toppskiktet av SHL.

Rögles slutplacering:


En femteplats är lågt räknad, för Rögle handlar det om att få ihop laget, och få stjärnorna att prestera i paritet med sitt lönekuvert. Samtidigt som den finns en lite osäkerhetsfaktor om målvaktssidan har tillräcklig spets för att nå högre i den hårda konkurrensen.


Christoffer Rifalk FOTO Petter Arvidson

Håller Rifalk måttet? /Bildbyrån