Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 8

Foto: Pelle Borjesson/Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023/2024 - plats 8

Plats 8: Leksand Hockey

Leksands styrkor:


Det är på forwardssidan Leksand har sin absoluta styrka. Där finns några av SHL:s främsta forwards. Björn Hellqvist kan på papperet sätta ihop en förstakedja och tävla i kategorin "SHL:s bästa" utan att skämmas.

Leksands svagheter


Det finns ingen direkt svaghet i laget på förhand, även om truppen har en väl så kraftig offensiv slagsida - som gör laget sårbart. Statusen på Marek Hrivík innehåller viss osäkerhet, samtidigt som Patrik Zackrisson måste leverera bättre, vilket gör framtiden osäker sin helhet.

Leksands stjärnspelare


Anton Lindholm är definitivt en av seriens bästa backar. Offensivt måste Leksand förlita sig på att Marek Hrivík hittar tillbaka till den form han hade säsongen 2020-2021, då han vann poängligan och blev årets SHL-forward.

Leksands slutplacering:

För Leksand handlar det om att få ut maximalt av laget som finns på papperet. Och det är med lösningen på det problemet som Leksands står och faller, med tanke på förra säsongens "slutspelsfiasko av episka proportioner" - som Dala Demokraten formulerade i våras.

Laget är svårtippat, men kniper en åttonde plats - faller de osäkra korten väl ut kan det bli en mycket högre placering då potentialen är skyhög.