"TV4 borde ge oss någon extra krona"

Bild från Bildbyrån

"TV4 borde ge oss någon extra krona"

Roger Rönnberg fick lämna Skellefteå som vinnare denna gång. Och han var av förklarliga skäl den tränare som var mest nöjd under presskonferensen.

- Till skillnad från den förra matchen som var vilda-västern hade vi ett mycket bättre försvarsspel denna afton som gjorde skillnad. Vi har lär oss mer - och vi blir allt bättre i denna denna matchserie.

Roger lyfte fram att han ser en mental inställning växa fram i sitt lag.

- Killarna har bestämt sig för att vinna, och nu vet jag att detta kommer att gå till sju matcher, så TV4 kan tacka oss, särskilt med all övertidsdramatik.

Rönnberg lyfte upp att han ser ett lag som tävlade nå oerhört, vilket krävs mot ett skickligt hemmalag - som också tävlar hårt och har skickligheten. Och lyfte upp sin superback Henrik Tömmernes betydelse.

- Han jobbar hårt, och strider för laget. Han har en stor betydelse för laget, och på det sätta vi tävlar - och en stor orsak att vi kunde stå emot i förlängningen när vi pressades tillbaka och spelet haltade.

****

I hemmalaget var Robert Ohlsson missnöjd. Med sig själv till att börja med.

- Jag är missnöjd att jag inte förberett gruppen nog bra, jag trodde vi skulle vara bättre.

Ohlsson menade att han fått gruppen att förstå vad som krävs av dem i detta läge. Vilket bidrog till två dåliga perioder. Men sände vände Skellefteå.

- Vi är ett helt annat lag från tredje perioden och framåt. Sen gör vi även en bra prestation i förlängningen - där vi kändes starkare.

Sett till alla fyra perioder menade Ohlsson att Skellefteå behöver göra saker bättre. Även om han framhöll att slutet kändes snopet.

- Vi hade våra lägen, men det är små marginaler som avgör.

Nu får lagen ladda om inför en sjätte match i Scandinavium på tisdag - och en eventuell sjunde mach på torsdag i Skellefteå. Ska vi gissa att vi får se minst en förlängning till?