Tre kanoner och tre kalkoner från SHL-veckan

Foto: Ola Westerberg /Bldbyrån

Tre kanoner och tre kalkoner från SHL-veckan

Kanoner


1. Malte Strömwall - får Göteborgarna att kasta kepsen

Det går fort i ishockey. Särskilt för Malte Strömwall. På mindre än tio minuter stod har för ett tvättäkta hattrick på hemmaplan. Med tre raka mål i första perioden. Hoppas Göteborgarna hade artigheten att kasta kepsen för Maltes uppvisning.

2. Lekkerimäkis handledsskott får gud att gråta

Om det fanns VM i handledsskott skulle Jonathan Lekkerimäki vara Sveriges kandidat. Hans 2-0 mål var så hårt, välplacerat och snabbt att en hockeygud bara skulle gråta om han såg det. Han är på väg att skjuta sig hela vägen till Vancouver, som väntar med öppna armar på en ny svensk stormålskytt.

3. Jonathan Pudas - spelar mest och bäst

Om Jonathan Pudas säsongsöppning var trevande har den varit formidabel efter jul. Han spelare mest av alla spelar i SHL. Och kombinerar det med att vara SHL:s poängbästa back. Och den nästa bästa poängplockaren i ligan efter nyår. Hans betydelse för Skellefteå - den går inte nog att höja till skyarna.

**************

Kalkoner


1. Patrik Karlqvist mardrömssäsong

Sällan har någon upplevt mer skilda världar i hockeylivet än Patrik Karlqvist. Från landslagsman och 60+ poäng till en denna säsong. Där både han och laget varit under isen. Att Patrik får avsluta säsongen på skadelistan - och sannolikt får beskåda Oskarshamns uttåg ur ligan från läktaren, är inte vad man önskar denna lirare.

2. Rögle - kandiderar till årets fiaskolag

Rögles forwardssida är stark på papperet. Men det finns någon form av kollektiv förlamning i praktiken. Laget har skjutit minst antal skott på mål av samtliga lag - och har därtill ligans sämsta skotteffektivitet. Tillsammans med HV71 tävlar dom i kategorin "ligans mest underpresterade lag". Inte vad Rögle ville vinna i år.

3. Domarnivåns eviga oreda

Domarna i SHL är proffs, betalda för att hålla hög nivå. Misstag kan ske, precis som för utespelare. Men det blandas friskt i kortleken. Man dömer på utfall snarare än aktion. På intention snarare än aktion. Var ska detta sluta i slutspelet? Tombolan är min gissning. Skärpning, SHL!