Sportbloggare utser: veckans slutspelslag (v.15)

Foto Christian Ornberg/Bildbyrån

Sportbloggare utser: veckans slutspelslag (v.15)

Sportbloggare.com har tittat närmare på fem spelare som stod för fina prestationer under årets 15:e vecka.

....................

Målvakt: Cristoffer Rifalk (Rögle)

Cristoffer Rifalk står kvar i målet.. Han har bäst räddningsprocent, bäst snitt för minst antal insläppta mål/match. Med 10 vinster på 10 matcher har grundlagt årets skräll i slutspelet - och en plats i finalen. Där hans målvaktsspel gör att Rögle kan vinna, oavsett motståndare.

****

Backar: Arvid Lundberg - Henrik Tömmernes


Arvid Lundberg (Skellefteå)

Arvid Lundberg har verkligen visat sig vara den laglojala spelaren som kan bidra i två ändar av banan. Han spelar mycket och han spelar bra. Han bäst plus-minusstatistik. Och flest gjorda poäng. Vinner Skellefteå kommer Arvid att vara spelaren alla hyllar i det tysta.

****

Henrik Tömmernes (Frölunda)

Henrik Tömmernes drar ett stort loss i Frölunda, som deras backetta. Han spelar i alla spelarformer. Och fick stora lovord av Roger Rönnberg som en spelare som sätter tävlingsnivån och en mental inställning av att aldrig vika ner sig. Henrik har höga krav på sig - men leder sitt lag på isen med handling.

..............................

Forwards:

Linus Lindström - Rodrigo Abols - Jere Innala


*****

Linus Lindström (Skellefteå)


Linus Lindström är en spelare med många kvalitéer. Han är både playmaker, retsticka, och boxplay-specialist. Mot Frölunda var han återigen en dubbelnatur. Han spelade fram Dylan Sikura med en delikat framspelning, samtidigt som han gång på gång skapade oreda och osämja framför Frölundas mål.

*****

Rodrigo Abols (Rögle)

Rodrigo Abols har spelat upp både sig sig själv och Rögle till en helt ny nivå - eller den nivån som många förväntade sig inför säsongen. Han är i delad ledning i Rögles poängliga i detta slutspel. Och får nu välförtjänt spela sin första SM-final.

*****

Jere Innala (Frölunda)

Jere Innala är leder slutspelets skytteliga - och visar att han är en bärande importspelare. Han kan på egen hand avgöra täta matcher med sin fart och giftiga skott. Frölunda ska skatta sig lyckliga att de har honom på kontrakt i två säsonger till. Särskilt som han är i en utvecklingsbar ålder fortfarande.