Sportbloggare utser: Veckans SHL-lag (.v13)

Foto: Ola Westerberg /Bildbyrån

Sportbloggare utser: Veckans SHL-lag (.v13)

Sportbloggare har tittat närmare på vilka spelar som stack ut under veckans kval- och slutspelsmatcher, under v 13.

------

Målvakt: Christoffer Rifalk (Rögle)

Rifalk står kvar i veckans lag - och har nu räddat både sin och lagets säsong från fiasko till ett klart godkänt, med möjlighet på mer.

Rögle har sex segrar och Rifalk har varit outstanding. Med detta målvaktsspel kan Rögle hota alla lag som spelar om guldet fortfarande.

***

Backar: Arvid Lundberg-Anton Strålman

Arvid Lundberg (Skellefteå)

Slå upp ordet frasen "de e stabilt"- och du får en bild av Arvid Lundberg (och Dr Alban). Fläckfri bakåt, och konstruktiv framåt.

Arvid gjorde en kanonvecka på jobbet - och spelar med pondus i kombination med en klubba som måste vara en av SHL:s längsta, relativt sett.

Anton Strålman (HV71)

Om Anton Strålman infriat förväntningarna kan diskuteras. Men viktigast av allt var att han ledde sitt lag till att göra en av säsongens främsta insatser när det gällde som mest - det är svårt - och beundransvärt, givet den pressade situationen.

------

Forward: Rodrigo Abols- Oscar Lindberg - Andre Petersson

Rodrigo Abols (Rögle)

Rodrigo Abols fick det inte att lossna i grundserien, men i slutspelet har han gjort sex poäng på lika många matcher. Och visat varför han är en toppspelare, och Rögle ett topplag, när spelet stämmer kollektivt.

***

Oscar Lindberg (Skellefteå)

Oscar Lindberg är en komplett spelare, men i powerplay syns hans skicklighet som tydligast. Med fyra poäng i powerplay på lika många matcher i slutspelet - så gör Oscar Skellefteå powerplay till en egen konstform.

***

Andre Petersson (HV71)

Sju poäng på sju matcher i kvalspelet för Andre. HV71 kan tacka honom till stor del för att laget spelar vidare i SHL nästa säsong. Han är en skicklig spelare som höjde sig ett snäpp när allt stod på spel, kanske VM-aktuell?

Andre Petersson

Andre Petersson kan blicka mot VM?