Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.5)

Foto: Bildbyrån

Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.5)

Sportbloggare har tittat närmare på fem spelare som stod för fina prestationer under årets femte vecka.

....................

Målvakt: Max Lagacé (Färjestad)

Max Lagacé spelade samtliga tre matcher för Färjestad denna vecka - med högsta betyg. Han höll nollan i två av tre matcher - och såg till att Färjestad vann samtliga tre matcher under ordinarie tid.

…..…..…..…..…..…..…..…..…..…..

Backar: Jonathan Pudas - Joel Nyström

....................

Jonathan Pudas (Skellefteå)

Jonathan Pudas har varvat upp rejält i Skellefteå, under denna vecka gjorde han två poäng i samtliga tre matcher - totalt sex poäng, det bidrog starkt till att Skellefteå tog sex nya poäng som lag.

****

Joel Nyström (Färjestad)

Joel Nyström vecka var magnifik. Tre rakar vinster för laget, och Joel noterades för både mål och assist under lördagsmatchen när Färjestad pulvriserade MoDo med 6-0 på bortaplan.

..............................

Forwards:

André Petersson - Oscar Lindberg - Joakim Nygård

..............

Joakim Nygård (Färjestad)

Joakim Nygård är seriens snabbaste spelare, men i poängprotokollet har det inte gått lika snabbt. I veckan ändrade Joakim på detta genom att göra poäng i samtliga tre matcher, som vanns av Färjestad.

******

Oscar Lindberg (Skellefteå AIK)

Oscar Lindberg började säsongen lite trevande, men efter jul har han lagt i hösta växeln. I veckan gjorde han sju poäng på tre matcher - och visade varför han är given i Tre Kronor som en av SHL:s toppspelare.

******

André Petersson (HV71)

André Petersson match i lördags gick till historien. Dels för att han tangerade klubbrekordet på sex poäng i en SHL-match.

Dels för att han lyckades göra 6 poäng på 16 minuters speltid. Det är en svårslagen prestation, som gör honom given i veckans lag - och vittnar om vilken klasspelare André Petersson är.