Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.4)

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.4)

Sportbloggare har tittat närmare på fem spelare som stod för fina prestationer under årets fjärde vecka.

....................

Målvakt: Filip Larsson (Leksand)

Filip Larsson är säsongens stora överraskning på målvaktssidan. I lördags storspelade han igen och motade samtliga 37 skott när Leksand besegrade Färjestad med 4-0. Filip spelar nu som seriens bästa målvakt!

....................

Backar: Joel Persson - Oskar Nilsson

....................

Joel Persson (Växjö)

Joel Persson har på sina senaste 10 matcher gjort 13 poäng. Fyra av dessa kom denna vecka, när Joel klättrade upp till en fjärde plats i den totala poängligan - och ohotad etta i backarnas poängliga.

****

Oskar Nilsson (Skellefteå)

Oskar Nilsson är en bra SHL-back, som ordinarie i ett starkt Skellefteå. I veckan blev det två assist från Oskar, som även gör stor nytta även vid sidan av isen som Skellefteås glädjespridare nummer ett.

..............................

Forwards:

Adam Brodecki - Martin Lundberg Linus Lindström

..............

Adam Brodecki (Luleå)

Adam Brodecki gjorde exakt det han värvats till Luleå för, poäng. I veckan gjorde han fyra poäng på sina senaste fyra matcher, och är uppe i fem poäng på sex matcher, det är exakt det Luleå behöver.

******

Martin Lundberg (Växjö)

Martin Lundberg är ingen spelare som tar till stora ord eller rubriker. Men han är en motor som driver sin kedja framåt - med Martin på isen sker en övervägande stor andel av målchanserna framåt , och då vinner man matcher, och guld. Det är ju ingen slump att Lundberg vunnit fem SM-guld.

******

Linus Lindström (Skellefteå)

Att Linus Lindström hittills är Skellefteås bästa center denna säsong i SHL säger en del om hans nivå. Linus är skickliga på att jobba fast puckarna, hitta tomma ytor, och stänga ner motståndarnas powerplay. I veckan kom två nya poäng från Linus - som hittat en ny högstanivå i sitt spel.