Sportbloggare utser: Drömfemman i SHL:s grundserie 2023/2024

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare utser: Drömfemman i SHL:s grundserie 2023/2024

Målvakt: Lars Johansson (Frölunda)

Lars Johansson har varit en trygg sista utpost som vuxit under säsongen. När säsongen summeras är han så bra som Frölunda kunde förvänta sig. Han har överlägset flest vunna matcher. Därtill har han bäst räddningsprocent, även om det är med minsta möjliga marginal.

****

Han är han även varit som bäst mot topplagen. Mot de tre topplagen har Lars spelat 11 av 12 matcher. Av dessa matcher vann han 8 av 11. Han spelar som bäst mot de bästa lagen. Vilket är en stor styrka för Frölunda - som har en målvakt som gör Frölunda livsfarliga i slutspelet.

Back: Jonathan Pudas (Skellefteå)

Jonathan Pudas hade en tyngre höst, men från december månad och framåt började han visa sin klass. Efter nyår gjorde Pudas 24 poäng på 22 matcher. Och dessutom så hade han mest istid av alla ligans spelare i genomsnitt. Tyvärr skadade sig Pudas mot Örebro, och är en osäkerhetsfaktor inför slutspelet.

*****

Patrik Noren (Leksand)

Patrik Noren har gjort sitt livs säsong lite i skymundan av profilstarka namn. Han är med i toppen av +/- statistiken i ligan. Samtidigt som han gjorde 19 poäng framåt. Leksand är hemma med Noren. Och Noren är hemma med Leksand. Kan överraska i slutspelet.

*****

Forward: Max Friberg (Frölunda)

Max Friberg hade stora skor att fylla som ny lagkapten i Frölunda. Han har fyllt dem på bästa sätt. 43 poäng på 55 matcher. Om han varit en tvåvägsforward innan säsongen har han vuxit ut till en komplett forward som gör Frölunda till starka utmanare i slutspelet.

*****

Center: Oscar Lindberg (Skellefteå)

Oscar Lindberg får det svåra att se enkelt ut, han är komplett i alla ändar av banan. Han har på alla sätt motsvarat de högt ställda förväntningarna han hade på sig, och vann poängligan. Han kan mycket väl vinna slutspelets poängliga - och ett nytt SM-guld. Oscar är en komplett spelare av hög europeisk klass.

*****

Forward: Jonathan Lekkerimäki (Örebro)

Jonathan Lekkerimäki har varit en av får ljusglimtar i Örebro. Han gjorde. Han vann juniorernas poängliga - och kom sexa i SHL:s poängliga. En otroligt bra prestation av en spelare som har ett handledsskott i världsklass. Utan Lekkerimäki hade Örebros säsong kunnat sluta i ett praktfiasko. Av Jonathan blir denna säsong sannolikt det sista vi ser på mycket länge.