Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.52)

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Sportbloggare utser: veckans SHL-lag (v.52)

Sportbloggare har tittat närmare på fem spelare som stod för fina prestationer under veckan (v.52), som satte punkt för året.

....................

Målvakt: Marcus Högberg (Linköping)

Marcus Högberg satte en storstilad punkt för året. Dubbla segrar, och två solida insatser med hög räddningsprocent, med endast tre insläppta mål på två matcher. Är Linköpings målvaktssida SHL:s bästa?

....................

Backar: Arvid Lundberg - Oscar Engsund

....................

Arvid Lundberg (Skellefteå)

Arvid Lundberg hade en bra vecka på jobbet, en av få spelare som slutade på i förlustmatchen mot Timrå. Sedan en prickfri match mot Luleå, där Arvids 4-2 mål blev förlösande och vägen till derbysegern för Skellefteå.

****

Oscar Engsund (Oskarshamn)

Oscar Engsund kom till Oskarshamn med höga förväntningar på sig. Hittills är han en bra bit från att infria dessa förväntningar. Men i veckan lossnade det för Engsund, när Oskarshamn tog fyra poäng på sin tre matcher, samtidigt som Oscar noterades för fyra assist.

..............................

Forwards:

Lucas Elvenes - Peter Cehlarik - Max Lindholm

..............

Lucas Elvenes (Leksand)

Lucas är i en sällan skådad formtopp. Med 15 poäng på sina senaste 10 matcher. Och fem poäng på tre matcher i veckan. Han ser mer och mer ut som en stark kandidat till VM-truppen!

******

Peter Cehlarik (Leksand)

Peter Cehlarik gör ingen dalmas besviken, med sina fem poäng i veckan medverkade han till att Leksand går in i hockeyåret 2024 med fem raka segrar! Leksand har alla delar i en trupp som kan utmana som SM-guldet.


******

Max Lindholm (Skellefteå)

Max Lindholm tar stora steg i Skellefteå, som utvecklat honom till en fullfjädrad SHL-spelare. I derbyt mot Luleå blev Max tvåmålsskytt, det är givetvis ett snabbspår in till veckans SHL-lag.

Max Lindholm FOTO Ola Westerberg

Max Lindholms två mål sänkte Luleå (Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån)