SHL-lagens bästa värvningar - hittills

Foto: Suvad Mrkonjic /Bildbyrån

SHL-lagens bästa värvningar - hittills

Del 1: Lag (1-7)

--------------

1. Brynäs: Oskar Lindbom

Oskar Lindbom är Brynäs bästa nyförvärv i hög konkurrens med många andra hemvändare. Oskar är bara 27 år gammal men kommer tillbaka till Brynäs med sju säsonger i Nordamerika och över 300 NHL-matcher i San Jose Sharks/Philadelphia.

***

2. Frölunda: Dominik Egli

Dominik Egli är en liten men offensivt giftig back från Schweiz. Senast kommer han från två starka säsonger i Davos. Han är bara 25 år gammal, så han kommer att kunna fortsätta utvecklas i Frölundas färger under de kommande två åren.

***

3. Färjestad: Viktor Lodin

Viktor Lodin gjorde 31 poäng i ett jumbolag förra säsongen. Det blir spännande att se vad han kan tillföra i förra årets seriesegrare. Potentialen är det ingen tvekan om - den är riktigt hög - och nu blir Lodins omgivning ännu bättre.

***

4. HV71: Olle Alsing

Olle Alsing är ett spännande nyförvärv. Han gjorde en stark säsong i Leksand - och det blir intressant att se hur han acklimatiserar sig i HV71. Han är mitt i karriären och kan fortsätta utvecklas i HV71 den kommande säsongen.

***

5. Leksands: Axel Rindell

Axel Rindell har skrivit ett tvåårskontrakt med Leksand, och där kan ha göra stor nytta. Han kommer från en fin säsong i Timrå -och är fortfarande bara i början av sin seniorkarriär - och fanns med i det finska landslaget förra säsongen.

6. Luleå: Brian O'Neill

Brian O'Neill kommer att stå som en av ligans både äldsta och mest rutinerade spelare. Oavsett lag och liga har han varit en poängspruta, som nu kan bara precis vad Luleås forwardssida behöver.

***

7. Linköping: Nick Shore

Nick Shore har gjort bra med poäng i under sina säsonger i HV71. När han nu tar klivet upp så blir det en värdemätare att slå sig in i ett lag med hög konkurrens på forwardssidan. Den spelskickliga centern kan vara precis vad Linköping behöver

Nick Shore FOTO Axel Boberg

Nick Shore byter HV71 mot Linköping (Foto: Axel Boberg)