Så slutar SHL-omgång ett, säsongen 2023-2024

Bild från Bildbyrån

Så slutar SHL-omgång ett, säsongen 2023-2024


1. Färjestad BK - Växjö Lakers (1)

Toppmöte direkt i Karlstad. Räkna med en jämn match, men Färjestad får hållas som favoriter mot ett Växjö som kommer att behöva en längre startsträcka än seriefavoriterna som har hemmaplan - och några procents större chans att vinna på full tid.

*****************

2. HV71 - Linköping HC (X)

Svårtippat i Jönköping, men Linköping borde gälla som favoriter, men bortaplan för de blåvita gör att utgångstipset blir ett kryss. För två lag som tros komma att skugga varandra i tabellen.

*****************

3. IK Oskarshamn- Luleå HF (1)

Lirarnas möte direkt när Linus Omark och Patrik Karlkvist möts. Här tror jag Oskarshamn går segrande ut ur duellen. Oskarshamn brukar öppna säsongerna starkt, och det blir inget undantag denna afton.

*****************

4. Leksands IF - Örebro HK (1)

Leksand måste vinna direkt för att visa att laget aspirerar på högre placeringar. Med hemmaplan i ryggen mot en nybyggt Örebro få dalmasarna ses som klara favoriter att ta tre poäng i premiären.

*****************

5. Rögle BK - Malmö Redhawks (1)

Skånederby i omgång ett - här ska det vara Rögle som tar hem tre poäng med beske. Lagets trupper är som natt och dag i jämförelse. Rögle är flera snäpp större än sin skånska lillebror - över hela banan.

*****************

6. Skellefteå AIK - MoDo (1)

Nygammalt norrlandsmöte - då kommer MoDo fort att lära sig att Skellefteå har ett lag som ska vinna över MoDo på hemmaplan - så länge laget är påkopplade - och inte överrumplas av nykomlingarnas liv och död- scenario från start.

*****************

7. Timrå IK- Frölunda HC (1)

Timrå har ett väldigt intakt lag till skillnad från Frölunda. Räkna med att det syns i kväll. Timråfansen får jubla ikväll - medan Frölunda har bättre chans längre in på säsongen. Timrå är knappa favoriter.

*****************