Roger Rönnberg: ”Pudas såg jävligt fräsch ut på läktaren”

Bild från Bildbyrån

Roger Rönnberg: ”Pudas såg jävligt fräsch ut på läktaren”

Roger Rönnberg och Robert Ohlsson är goda vänner vid sidan av isen – men varandras huvudmotståndare när pucken släppts.

Sportbloggare.com sammanfattar här vad som sades under presskonferensen efter semifinal två. Med Roger Rönnbergs version först.

***

Små marginaler avgör, enligt Roger

-Det var små marginaler som avgjorde. Vid ställningen 2-2 är vi nära att avgöra i slutet. Vi har ett skott som räddas under benskyddet utan att Linus är medveten om var pucken är. Men överlag gör vi inte riktigt det vi kommit överens om att göra, det gör mig frustrerad.

Vad Roger Rönnberg var med nöjd med var framförallt den tredje perioden när Frölunda tryckte ner Skellefteå. Och nästan avgjorde matchen

-Jag hoppas vi kan samla oss med den tillväxten i spelet vi fick i tredje perioden – den pushen blir viktiga att ta med sig till match tre för oss.

När en av journalisterna i rummet antydde att ett 2-0 läge gör utgångläget lite mörkt inför resten av serien högg dock Rönnberg till, och hånlog

-Ursäkta att jag skrattar, det är först till fyra som gäller, men skriver du så...ja då kanske det blir så...

Sedan avslutade Rönnberg med att hälsa att Jonathan Pudas såg pigg ut på läktaren. Den skadade Pudas tog klivet upp på läktaren inför förlängningen och såg till att Västra Stå var på tårna när pucken släpptes för spel i sudden-death, vilket inte undgick någon i arenan.

***

I Skellefteå var Robert Ohlsson nöjd med två perioder av spelet, men missnöjd med den tredje.

-Kanske skulle vi haft lite mer attack mot mål. Men i tredje perioden trodde jag vi skulle göra det bättre nu fick Frölunda göra två mål. De har snabba spelvändningar när vi tappar puck.

Skellefteå tappade återigen en ledning i slutperioden, men Ohlsson gladdes ändå åt vad laget visade i förlängningen.

-Det är glädjande att vi hittar den här mentaliteten, och tror på det i övertiden. Jag tror det var våran fjärde vinst på övertid.

Ohlsson ville se förbättras var laget powerplay som var rostigt, vilket vi inte är vana vid att se.

- Vi har ju varit bortskämda med ett bra powerplay - och det får vi nog skruva på till nästa match.