Oskar Nilsson tycker Skellefteå straffades hårt av Växjö

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Oskar Nilsson tycker Skellefteå straffades hårt av Växjö

Oskar Nilsson stod som en av matchens målskyttar när Skellefteå förlorade mot Växjö på straffar. Efter en svängig tillställning som gav åtta mål i full tid, och ytterligare ett efter straffar.

Hur lyder din summering av matchen?

-Ja, det var en sur förlust såklart. Framförallt att vi släppte in så många mål i spelet fem mot fem, det var dåligt.

Det blev en ovanlig matchbild för att vara mot Växjö, åtta mål, hur ser du på matchbilden från ditt perspektiv?

- Det var bra att vi visade att vi kan göra många mål, det var viktigt för oss. Men tyvärr blev det dåligt bakåt, och vi släppte in för många mål, så det känns som den sämre defensiven tar udden av det som var bra framåt...

Två av Växjös mål kom till i närkamper framför Skellefteås mål, och Robert Ohlsson sa efter matchen att det var en nyckelfaktor till slutresultatet. Oskar Nilsson stämmer delvis in i den efteranalysen.

- Ja, det är lätt att säga det när man ser målen såklart. Och det kan vi bli bättre på, men överlag tycker jag vi blir hårt straffade av ett effektivt Växjö, så det är en kombination av en svaghet från oss - och en styrka från Växjö, när lägena dyker upp. Men spelet framför eget mål är inget vi sett över säsongen varit svag på.

Vid ställningen 4-2 till Växjö i andra periodens slutminuter fick Skellefteå powerplay. Då klev Oskar Nilsson in centralt i banan och satte upp ett snabbt handledsskott bakom en skymd Emil Larmi. Något som Oskar kunde se som en ljusglimt i novembermörkret.

- Ja, men det var det verkligen. Så det var skönt att jag fick göra det, nu hoppas jag att det kan fortsätta trilla in mål framöver. Särskilt i powerplay som jag hoppas fortsätter spela bra och se till att bidra med mål framåt.

Powerplay-spelet var bra matchen igenom, med många chanser och satte tre mål, men det visar också att spelet 5-5 inte bidrar med särskilt många mål. Något som Oskar Nilsson vill se en ändring på.

- Det går inte klaga på powerplay, vi har många bra spelare och skapar mycket, men nu måste det även komma mål i spelet med fem man på banan.

Hur går laget vidare efter den senaste raden av förluster?

- Det är bara att bita ihop, men vi måste fortsätta spela med tålamod, så vi inte stressar iväg. Det är kanske det som händer idag, att vi tullar lite på defensiven i vår iver att göra mål framåt. Så vi tar nya tag i defensiven, och fortsätter med att göra många mål som ikväll...