Oscar Lindberg "Det gäller att orka hålla mentalt"

Bild från Bildbyrån

Oscar Lindberg "Det gäller att orka hålla mentalt"

Oscar Lindberg klev fram när det behövde som mest. Skellefteåsonen avgjorde den andra matchen i förlängningen - för Skellefteås sjätte raka seger i slutspelet. Sportbloggare.com var i katakomberna efter matchen när Oscar Lindberg pratade om sin syn på kvällens dramatiska match.

Hur summerar du matchen?

- Det var lite fram och tillbaka i dag, vi startade bra. Andra rätt bra också, tredje perioden föll vi tillbaka lite grann.

Enligt Oscar var det två lag med bra försvarsspel isen idag.

- Båda lagen spelar bra försvarsspel tycker jag. Möjligtvis att vi blir lite väl "sittandes" i den tredje perioden - som inte är lika bra som de två första från vår sidan.

Vad sa ni till varandra inför förlängningen av matchen?

- Framförallt att vi skulle våga gå för det - och tro på oss själva och vårat spel.

När Oscar Lindberg avgjorde var det återigen efter lyckosam press på Frölundas backar. Något som Skellefteå gjorde framgångsrikt i framförallt period ett och två, men som återkom i avgörandets stund.

- Vi lyckas checka fast dom, och jag får ner pucken så att jag och Rikard Hugg kan gå fram i två mot en och jag tillbaka den och sen iväg ett skott på på backhand.

Vad säger det om laget att ni dels tappar ledningen igen - men återigen kan vinna?

- Det är starkt av oss, det får man säga. Det gäller att hitta sätt att vinna - och hålla ut mentalt i övertidsspelet hela vägen. Vilket vi gjorde i dag.

Vad kan bli bättre inför nästa match?

- Ja powerplayspelet var inte på så bra idag - vi var lite sönderlästa av Frölunda. Så det är nog som Robban sa - att vi får fila på det inför nästa match på onsdag.