Fem matcher i matchen  - vem vinner sin duell?

Foto: Jonas Ljunghdal /Bildbyrån

Fem matcher i matchen - vem vinner sin duell?

1. Robert Ohlsson - Roger Rönnberg

Sist var Robert Ohlsson ruggigt besviken på sig själv, eftersom han inte lyckats få laget att komma ut med rätt fokus och attityd. Mer nöjd var Roger Rönnberg, som säger att hans lag växer in i serien för varje match. Den av Robert och Roger som lyckats få sitt lag att vara redo från start på rätt sätt kan få det lilla försprånget ikväll, som kan göra hela skillnaden efter 60 minuter.

*****

2. Linus Söderström - Lars Johansson

Sett över fem matcher har ingen av lagens målvakter presterat mer än godkänt. Den målvakt som lyckas höja nivån trots att det är match sex kommer att ge sitt lag en stor fördel. En bra målvakt är halva laget, inte minst kan dom vara tungan på vågen i jämna matchserier.

*****

3. Elias Salomonsson - Henrik Tömmernes

I Jonathan Pudas skugga har Elias klivit fram ordentligt som Skellefteås backetta. Hans motsvarighet i Frölunda är Tömmernes. Ett stort ansvar vilar på båda dessa backar, den som orkar gör sitt jobb i båda ändarna av banan i varje byte - kan bli en avgörande faktor som tippar över oddsen till sitt lags fördel.

*****

4. Oscar Lindberg - Mikael Ruohomaa

Förra matchen var Oscar Lindberg helt under isen. Ska Skellefteå vinna ikväll vill det till att han gör en bättre match än Frölundas finska stjärncenter. Om stjärnorna inte presterar vinner man inga guld. En match kan man vara dålig - men fler än så har inget lag råd med när lagen är så jämna som Skellefteå och Frölunda är just nu.

*****

5. Rikard Hugg - Malte Strömwall

Malte och Rikard är offensiva spelare som levererat i slutspelet, med 8 poäng vardera. Med sin fart kan båda spelarna jobba till sig chanser helt på egen hand. Den som vågar mest - och gör det bäst denna afton kan sätta spiken i kistan för en ny seger.