4 snackisar efter semifinal tre mellan Skellefteå och Frölunda

Foto: Michel Erichsen /Bildbyrån

4 snackisar efter semifinal tre mellan Skellefteå och Frölunda

1. Gustaf Lindvalls räddning – en av tidernas svettigaste i SHL

För en kort stund trodde Gustaf Lindvall att spelet var avblåst. Han tar några skär ut mot hörnet men inser att han har fel. En Frölunda-spelare uppfattar situationen och skjuter hårt och högt från mittzonen. Då slänger sig Lindvall raklång och lyckas stoppa pucken i luften - med skaftet på klubban. En svettigare räddning i SHL får man leta i åratal efter.

*****

2. Tredjeperioden var Skellefteås – men vanns av Frölunda

Skellefteå pressade Frölunda mot repen hela den tredje perioden. Med övertag i skott och tid i anfallszon. Skotten 13-7 till Skellefteå talar sitt tydliga språk. Men Skellefteå var ineffektiva – och spräckte inte nollan. Om marginalerna varit på rätt sida för Skellefteå i fram till denna match var det nu Frölundas tur att vinna, trots att de drev mindre av spelet och färre målchanser än sina motståndare.

*****

3. Lars Johanssons energi var tillbaka – då nollar han Skellefteå

Lars Johansson var svajig i match två där han byttes ut. Nu var han mycket piggare. Och sa själv att han behövde en lite paus för att ladda batterierna. Vilan gjorde att energin var tillbaka enligt Lasse, som räddade 30 av 30 skott.

*****

4. Domarnivå – höga berg och djupa dalar?

Återigen spelar SHL med två regelböcker. En för grundserien och en för slutspelet. Det gör att det till en ständig gissningslek om vad som är tillåtet och vad som är på förbjudet. Framförallt gör det SHL till en liga där fasthållningar, hakningar och interference får prägla spelet alldeles för mycket – oavsett vem det gynnar gör det underhållningen sämre.