5 SHL-stjärnor som lämnar januari mållösa

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

5 SHL-stjärnor som lämnar januari mållösa

Många profilerade SHL-spelare har det kämpigt i poängprotokollet. Sportbloggare har tittat närmare på fem offensiva spelare som inte gjort mål under januari månad.

----------------------

1. Patrik Karlqvist - 1 poäng (0+1)

Patrik Karlqvist gjorde senast mål den 7 december, och står noterad för ett assist under januari. Det osar fiasko om Patriks och Oskarshamns säsong. Plats 41 i poängligan är inte ett godkänt facit.

*****

2. Rodrigo Abols - 1 poäng (0+1)

Rodrigo Abols värvades som en ledande offensiv spelare, men har inte gjort mål under januari, samtidigt som han endast gjort ett assist. Poängen är långt under förväntan för Rodrigo som värvats som en stjärna.

*****

3. Michael Lindqvist 0 poäng (0+0)

Michael Lindqvist januari vill han nog bara glömma, han har gått poänglös, samtidigt som laget förlorat sex av sin tio senast spelade matcher. Här finns sparkapital för Färjestad, men tålamodet har en gräns...

*****

4. Linus Johansson 1 poäng (0+1)

Linus Johansson har inte gjort mål under januari månad, endast ett assist har han i rollen som kapten bidragit med. Ska Färjestad vända den negativa trenden behöver Linus leda laget - och göra mål.

*****

5. Dennis Everberg 2 poäng (0+2)

Dennis Everberg närvaro finns inte i målkolumnen, endast två assist har hemmasonen Everberg bidragit med. En missräkning - visserligen har han haft skadeproblem, men betyget blir fortfarande underkänt. ´

*****

Dennis Everberg FOTO Niclas Jonsson

Everberg gick mållös under januari. Foto: Nicklas Jonsson/Bildbyrån