5 höjdpunkter från torsdagens SHL-omgång

Bild från Bildbyrån

5 höjdpunkter från torsdagens SHL-omgång

SHL hade full omgång igår. Det är fortfarande helt öppet vilket lag som ska vinna serien, knipa en 6-10 plats, eller en mer oangenäm plats 11-13. Att Oskarshamn kommer att sluta på en 14:e plats kan vi redan slå fast i praktiken. Så vad hände?

1. Färjestad straffade Växjö i seriefinalen


Färjestad vann på straffar med 4-3, detta innebär att Färjestad har tre poäng mer än Växjö, dock med en match mer spelad. Därmed kan ställningen ändras fler gånger om inom ramen för de sista 7 respektive 8 matcherna lagen har kvar att spela. Spännande för alla hockeyälskare.

******

2. Max fyrverkeri förlänger Skellefteås bortasvit


Max Lindholm var den största segerarkitekten när Skellefteå bortaslog Modo med 7-3. Med Ett Max-mål och tre assist bidrog han till att Skellefteå ångade på, och vann sin nionde raka seger på bortais.

******

3. Stekhete Strömwall skjuter Frölunda närmare Skellefteå


Frölunda är ligans bästa lag från nyår och framåt, tätt följt av Skellefteå. Nu står båda lagen på samma poäng. Återigen var det Malte Strömwall i Frölunda som avgjorde på egen hand. Och ser till att Frölunda blandar sig i toppstriden.

******

4. Linus Omark slutar inte - göra powerplay-poäng..


Linus Omark hade vissa dispyter på Twitter förra veckan, där han sa att hans lag aldrig kommer vara "quitters". Med fokuset på isen blev Oskarshamn en munsbit, Linus gjorde ett assist - och därmed nådde han 200 poäng i SHL:s grundserie.

******

5. Pudas och Pellikkas bombmatta - målvakternas skräck


Två unga män - stöpta i samma ände av Sverige. Ja, där har ni Skellefteå framgångsrika recept av offensiva backar. gårdagens mål var inga undantag. Pudas bombade in ett slagskott - och Pellikka ett hårt handledsskott.


Axel Sandin Pellikka FOTO Jonas Ljungdahl

Pellika bombar på i Skellefteås offensiv (Foto: Jonas Ljunghdahl/Bildbyrån )