5 av veckans SHL-matcher vi inte får missa

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

5 av veckans SHL-matcher vi inte får missa

1. Skellefteå - Oskarshamn

Skellefteå har mer att spela för än Oskarshamn, Skellefteå vill hålla sig inom ramen för de fyra högst placerade lagen i serien, som får hemmaplan till och med finalserien. Vilket kan vara skillnaden mellan att förlora eller vinna en sjunde kvartsfinal/semifinal-match. Det osar storvinst för hemmalaget.

2. Växjö - Färjestad

Seriefinal på torsdag - det vill ni inte missa. Växjö har två poäng upp till Färjestad, men en match mindre spelad. Det innebär att lagen står på poängsnittet - 1,95 poäng/match.

På tre spelade matcher står det 2-1 i segrar till Växjö. Vinner dom efter full tid kommer det att passera förhandsfavoriterna från Karlstad. Mycket står på spel i denna match - mellan två lag som mycket väl kan mötas i en SM-final i vår.

*********

3. Malmö-Rögle

Malmö och Rögle får en tidig vår - frågan är om någon av dem tvingas till kvalspel - eller mirakulöst tar sig upp på en åttondelsplats? Lagen har lika många matcher, och lika många poäng. Matchen i Skåne blir vad man kan kalla för en sex-poängsmatch. Det mesta står på spel i Skånederbyt.

*********

4. Leksand - Luleå

Leksand - Luleå skuggar varandra i tabellen, båda lagen jagar en plats inom topp-sex. Men står som 7-8 i tabellen. Framförallt behöver Luleå med två poäng mindre än Leksand, vinna för att inte missa en direktplats i kvartsfinalen.

*********

5. HV71 - Frölunda

HV71 är något av ett mysterium, laget är sjätte bäst i ligan på hemmaplan med 41 poäng. Men på bortaplan har det bara blivit sju poäng. Nu tar man sig an Frölunda som är ett mittenlag i bortatabellen. HV71 behöver vinna för att kravla sig över kvalstrecket.

Simon Önerud

HV71 spelar för sin SHL-plats /Bildbyrån