10 individuella prestationer som stack ut i grundserien

Foto: Jonas Ljungdahl /Bildbyrån

10 individuella prestationer som stack ut i grundserien

Med grundserien i backspegeln - och 364 matcher spelade finns en hel del individuella höjdpunkter att kika på. Sportbloggare har tittat närmare på 10 av dessa prestationer som stack ut från mängden. Vi börjar med fem i del ett.

******

1. Jonathan Lekkerimäki - näst bäst i SHL:s historia

Säsongens 19 mål gör att Lekkerimäkis står på 26 mål totalt i SHL som junior. Bara en junior har gjort fler mål i SHL än Jonathan. Örebros hårdskjutande rightare motsvarade alla förväntningar i såväl Örebro som i JVM-laget.

******

2. Martins Dzierkals boxplayspel - nollat

Martins Dzierkals spelade 55 minuter i boxplay, inte ett enda mål bakåt kom till under dessa minuter. Ett unikt facit, som gör honom till en nyckelspelare lite i det dolda när Skellefteås special teams firat stora triumfer under säsongen.

******

3. Oscar Lindberg - kom, sågs, och segrade

Det fanns många goda kandidater till att ro hem poängligan. Två av de förhandstippade var Linus Omark och Oscar Lindberg. Med facit i hand har Lindberg varit numret större - och den som inte bara slog Linus Omark i poängligan, utan alla andra i ligan.

******

4. Filip Larsson fenomenala framsteg

Filip Larsson inledde säsongen som en backup till Mantas Armalis. Men Filip har gjort dundersuccé. Bra spel från start till mål. På sina 28 matcher höll han nollan i fem av dem.

******

5. Pellikas point-spel - och ljusa framtid

Fram till JVM-spelet var Pellikka fullständigt dominant på Skellefteås backsida. Och given i powerplay. Där gjorde han 7 av sina 10 mål. Och han vann backarnas poängliga med bred marginal. Avslutningen på säsongen var blek, men framtiden ser ljus ut för den unge Pellikka.