10 höjdpunkter från SHL:s grundserie 2023/2024 - del 2

Foto: Simon Eliasson /Bildbyrån

10 höjdpunkter från SHL:s grundserie 2023/2024 - del 2

Med grundserien i backspegeln - och 364 matcher spelade finns en hel del individuella höjdpunkter att kika på. Sportbloggare har tittat närmare på 10 av dessa prestationer som stack ut från mängden. I denna del fem nya aktioner som stack ut från mängden.

******

6. David Tomasek - grädden på moset för Färjestad

David Tomasek anslöt till en stjärnspäckad trupp. Men väl där visade han hög klass - och stod där för fina 45 poäng i grundserien. Och vann skytteligan. Han är En viktig kugge som Färjestad skrivit fast på ytterligare två säsonger. Det ska bli spännande att se om han kan höja sig ytterligare någon nivå i slutspelet.

******

7. Marcus Sylvegårds målspottande - når NHL-ögon?

Marcus Sylvegård gjorde för andra säsongen i rad 41 poäng. Denna säsong har han växlat upp sitt målskytte, och sprängde 20-målsgränsen. Frågan är om Marcus kommer att lockas över av en NHL-klubb, eller om det blir ett andra år i Växjö kommande säsong.

******

8. Victor Ejdsell - Skellefteå mardrömsmotståndare

Victor Ejdsell firade stora triumfer mot Skellefteå. På fyra matcher gjorde han sex mål och två assist. Totalt 8 poäng gör han till den spelare som gjorde flest poäng mot Skellefteå. Inga dåliga siffror för Ejdsell som mycket väl kan vinna SM-guld, ta en VM-plats, och sen spela i Schweiz nästa säsong om allt går enligt planen.

******

9. Joel Lassinantti - nollar sig in i historieboken

När Joel Lassinantti höll sin 41:a nolla i SHL så blev han historisk. Då blev han den målvakt som flest gånger i SHL:s historia hållit nollan i grundserien. En grym prestation för en målvakt som sällan gör en dålig match. Och mer än någonsin behövs i Luleå som en trygg sista utpost.

******

10. Ty Rattie lyfter Linköping till nya höjder

Ty Rattie skulle få en stor roll i Linköping, och han tackade och tog emot för förtroendet. Med 47 poäng slutade han tvåa i SHL:s poängliga. Vilket gjorde Linköping till ett kvartsfinallag, som kan utmana i slutspelet som en underdog.