Sportbloggare utser: Veckans SHL-lag (v.14)

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Sportbloggare utser: Veckans SHL-lag (v.14)

Sportbloggare har tittat närmare på fem spelare som stod för fina prestationer under årets 14:e vecka.

....................

Målvakt: Cristoffer Rifalk (Rögle)

Cristoffer Rifalk står kvar i målet.. Han har bäst räddningsprocent, bäst snitt för minst antal insläppta mål/match. Med åtta raka vinster dominerar han i målet på ett sätt vi inte kunde tro för två månader sedan.

****

Backar: Elias Salomonsson - Michael Kapla


Elias Salomonsson (Skellefteå)

Elias Salomonsson växer med uppgiften i Skellefteå. Han är jobbig och tung i defensiven - samtidigt som hans offensiv får fler och fler ljusglimtar. Enligt Erik Forssell kan detta bli sista säsongen på länge vi ser Elias i laget. NHL-kontraktet är påskrivet... och lyckan i Nordamerika kan prövas nästa säsong.

****

Michael Kapla (Rögle)

Michael Kapla fortsätter att vara en grundpelare som håller uppe Rögle i tuffa tider och goda tider. Ett +8 i i plus-minusligan är ett starkt betyg för denna nordamerikan som trivs i södra Sverige.

..............................

Forwards:

Linus Sandin - Jonathan Johnson - Jere Innala


*****

Linus Sandin (Rögle)


Linus Sandin satte spiken i kistan under gårdagens jämna match. Det var hans åttonde poäng på lika många matcher i Rögle.

*****

Jonathan Johnson (Skellefteå)

Jonathan Johnson visade att släkten är värst. Hans 1-0 mål i den första semifinalen var en riktig delikatess. En snabb dribbling - och sedan ett snabbt handledsskott i krysset bakom en chanslös Lasse Johansson fick taket att lyfta i Skellefteå Kraft Arena under lördagen.

*****

Jere Innala (Frölunda)

Jere Innala är i delad ledning i slutspelets skytteliga - och visar att han är en bärande importspelare som levererar i grundserie som slutspel.


Jere Innala FOTO Christian Ornberg

Innala har prickat slutspelsformen Foto: Christian Ornberg/Bildbyrån