Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023-2024 - plats 1

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Sportbloggare tippar SHL-tabellen 2023-2024 - plats 1

Plats 1: Färjestad BK

******************

Färjestads styrkor:

Färjestads forwardssida är motsvarigheten till olika modeller av Rolex-klockan

Där finns exklusiva forwards med spets, bredd, tyng och fart. Rightare och leftare. Unga som gamla – kort sagt allt du behöver i offensiv väg.

Den inneboende styrkan är inte bara att det är etablerade namn, de är samtidigt väletablerade i SHL, och i Färjestad. Det är inga importerade storstjärnor – utan FBK-stämplade namn som klubben har god koppling till.

Till denna rutinerade uppsättning finns ungdomlig talang med Carl Lindbom i målet. Joel Nyström på backen, och Liam Öhgren och Lucas Forssell på forwardssidan, som både kan lära och se, men också bidra längre ner i kedjehierarkin.

******************

Färjestads svagheter:

Det finns inga direkta svagheter i Färjestad – men det finns alltid en farhåga att det blir för många som vill slåss om samma plats, och det kan bli en påfrestning för gruppen.

Färjestads lag är dessutom det överlägset äldsta i serien – och det kan alltid vara en varningsklocka för skador, och en svår balansgång mellan att som spelare var sitt bästa jag eller på väg ner …

******************

Färjestads stjärnor:

Här finns en uppsjö att välja mellan … Magnus Nygren, Joakim Nygård, Michael Lindqvist …är en trio som vi bör förvänta oss se i toppen av poängligan på respektive position!

******************

Färjestads slutplacering:

Färjestad tippas som etta eftersom de förfogar över serien bästa lag – och står som favoriter till både att vinna grundserien, och SM-guldet. Alla guld-förutsättningar finns för det lag Rickard Wallin satt samman.

Färjestad har rutin, talang, bredd och spets. Och ett ledarskap runtom laget som knyter an till klubben

Färjestad får bära ett favoritskap – faller alla bitar på plats ska inget lag kunna stoppa dem. Allt ligger i deras egna händer denna säsong, där allt som inte är blir till en finalplats är ett misslyckande för storklubben.

******************