Sportbloggare rankar SHL:s  tio bästa centrar - plats 1-5

Foto: Simon Hastegard/Bildbyrån

Sportbloggare rankar SHL:s tio bästa centrar - plats 1-5

Att rangordna är alltid svårt på förhand, men Sportbloggare.com har plockat ut tio centrar som definitivt förtjänar etiketten toppcenter. Hur väl listan gör namnen rättvisa får säsongen utvisa!

Men här följer del två, där vi presenterar de fem centrar som tillsammans utgör de bästa du på förhand kan finna i SHL 2023-2024.

***

1. Oscar Lindberg

Oscar Lindberg är en europeisk toppspelare som producerar mycket poäng. Räkna med att Skellefteå kommer att växa av Lindbergs närvaro, då han har alla verktyg i sin hand för att åter dominera i SHL.

Oskar har vid 31 års ålder ett SM-guld och två VM-guld på meritlistan, spel i NHL, KHL och Schweiz. Lindberg är därför en lika bra spelare nu som när han lämnade SHL för tio år sedan. Vilket han genast visade i säsongens första träningsmatch.

***

2. Kalle Kossila

Kalle Kossila gjorde ett starkt avtryck i Växjö under den förra säsongen. Med sina 25 poäng på 28 matcher i serien, och ett bra slutspel fram till skadan satte stopp för hans framfart.

Kossila har många år kvar på europeisk toppnivå. Han är en smart center med en vass skridskoåkning och en grymt bra teknik, som gör honom giftig i offensiven. Räkna med att Kossila kan vinna både poängligan och guldet!

***

3. Marek Hrivík

Marek Hrivik har varit skadedrabbad sista säsongerna. Men frisk och skadefri är Marek en toppcenter som kan driva en förstakedja i SHL.

Så sent som SHL-säsongen 2020–2021 vann Hrvik SHL:s poängliga och assistligan, och utsågs till ligans värdefullaste spelare. I VM förra året var Hrivik med, där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Räkna därför med Hrivik i poängtoppen denna säsong!

***

4. Pär Lindholm

Pär Lindholm är ligans bästa tvåvägscenter. Han är ett starkt ankare i Skellefteås lagbygge. Med 31 poäng i grundserien, och ytterligare 5 poäng i slutspelet, gavs Pär plats i VM-laget förra säsongen.

Med Oskar Lindberg tillbaka i laget behöver inte Skellefteå spela Pär som en offensivt producerande center. Lindholm kan spela sitt tvåvägsspel – det gör han bäst av alla centrar.

***

5. Janne Kuokkanen

Janne Kuokkanen är en av säsongens starkaste värvningar på förhand. Som given förstacenter kommer Janne att bli ovärderlig för Malmö – och är med sin ålder fortfarande utvecklingsbar.

Kuokkanen har producerat bra med poäng i Nordamerika och Schweiz. På hans meritlista finns vinst i U-18 VM och AHL (Calder Cup). Potentialen i Janne är skyhög - som draftats i andrarundan.