Bäst i SHL
SHL:s bästa 2020/2021 - position för position

Bild från Bildbyrån

SHL:s bästa 2020/2021 - position för position

SHL – säsongen är (förhoppningsvis) bara tre månader bort, men silly-season säsongen befinner sig i sin högsäsong. Många profiler har lämnat ligan, några är utan kontrakt, och några spelare har återkommit till ligan. Och fler profiler kan säkert komma in under senare delen av sommaren när NHL antingen spelat klart eller fått stryka resterande del av säsongen. Men som dagsläget ser ut för samtliga SHL-lag är nu är dessa spelare topp fem på varje given position ur min synvinkel.

Målvakter

1, Jonas Enroth

2, Gustav Lindvall

3, Oscar Alsenfelt

4, Jonas Gunnarsson

5, Niklas Rubin

Det är inget snack om saken att Örebro gjort den kanske namnkunnigaste värvningen i klubbens historia i Jhonas Enroth. Även om Enroths förra säsongen inte var de bästa i karriären. Men även om han sannolikt är på sista tredjedelen av karriären är det en målvakt med rutin från NHL och KHL, och som vunnit VM-guld och OS-silver med Tre kronor. Örebro verkar ha djupa fickor för spelarlöner och med Enroth i form är det en möjlig guldkandidat. En bra målvakt är halva laget – det kan mycket väl visa sig bli sant för Örebro med en sådan välmeriterad målvakt.

Backar

1, Erik Gustafsson

2, Johannes Kinvall

3, Jonas Junland

4, Arvid Lundberg

5, Marcus Högström

Alla som sett Luleå hockey spela sista två åren vet vad Erik Gustafsson betyder – han spelar över 20 minut per match. Han matchas offensivt – defensivt, och bidrar med ett stort ledarskap ute på och utanför isen. Han är hjärtat i Luleå – och kommer att komma med en revanschlust för den säsongen som gick där han som kapten mycket väl kunnat ge Luleå sitt andra Sm-guld. Erik är också en profil som vågar säga vad han tycker i med och motgång och det är ingen slump att Nils Lundqvist utvecklats till en toppback i samspel med Gustafsson under säsongen som gick.

Forwards

1, Linus Klasen

2, Anton Rödin

3, Joakim Lindström

4, Broc Little

5, Oscar Möller

En offensiv artist är tillbaka på svensk is och tillbaka i Luleå. Linus Klasen är trollgubben som har vänt hem efter några år i Schweiz. Men det är fortfarande en europeisk toppspelare som snittar en poäng/match och som var lyckosam i Luleå under sin senaste sejour där. Förväntningarna kommer såklart att vara skyhöga på Klasen, med Klasen i laget får Luleå välbehövlig spetskompetens och en spelare som kan sticka ut och bryta ramarna lite grann i ett Luleå som haft en grym bredd i laget – men som kanske saknat den sista offensiva pusselbiten sista två säsongerna. klasen kanske inte den mest kompletta tvåvägs forwarden, men tills motsatsen blir bevisad blir han etta på listan.

Linus Klasen

Klasen - blir den offensiva spetskompetensa Luleå saknat!

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget