Max Lindholm stor matchhjälte i Norrlandsderbyt

Max Lindholm såg till att få både första och sista ordet i Norrlandsderbyt, som första och sista målskytt i 5-2 segern mot Luleå.

Hur går dina tankar efter kvällens match Max?

Väldigt väldigt härligt att få sluta på detta sätt, dels efter den dåliga matchen i torsdags. Och dels för att vi får kliva in i det nya året med denna match i ryggen.

Hur ser du spelmässigt på er prestation

Jag tycker att vi för matchen i femtio av sextio minuter kanske, förutom dessa tio minuter är vi det spelförande laget. Och vi är rättvisa vinnare av matchen.

Första målet i matchen kom till i mitten av första perioden. Skellefteå kom i ett 3-2 läge - och Max Lindholm släpade en bit bakom - och fick ett perfekt pass som han förvaltade med ett skott i världsklass, som borrade upp sig i krysset. Ett skott som fick Max Lindholm själv förvånad.

Ja, den satt ju ännu bättre än jag kunde tro, jag fick ett bra pass av Filip Sandberg, och försökte bara trycka upp den högt, och den satt ju perfekt, bättre än jag tänkte mig till och med. Definitivt ett av min karriärs bästa skott.

Vad säger du annars om matchens inramning, det var full drag på läktaren och många bortfans ?

Det är enormt kul att spela sådana här matcher, det var bra tryck matchen i genom och det blir speciellt när det är så många bortfans som också gör sitt till i matchen.

Extra skönt att det är just Luleå ni vinner över - och på hemmaplan?

Ja, vi hade revansch att utkräva efter de senaste derbyförlusterna, så det känns roligt att vi kunde ändra på det i denna viktiga match - så det var ett perfekt sätt att avsluta året på.

Max dubbla mål innebar att han klev upp i ensam ledning i Skellefteås poängliga. Samtidigt som Skellefteå klättrade upp till en femte plats i SHL-tabellen.