En intervju med Darren Nowick
En intervju med Darren Nowick - spelar han i AIK nästa säsong ?

Bild från Bildbyrån

En intervju med Darren Nowick - spelar han i AIK nästa säsong ?

Darren Nowick kom som en frisk fläkt till Skellefteå i mitten av februari. Nowick hämtades in från Västervik i allsvenskan där han de senaste två säsongerna fört en relativt anonym tillvaro. Han har haft en relativt jämn poängskörd - men inte har varit någon spelare som fått några större rubriker eller, mig veterligt, kopplats ihop med någon SHL-klubb. Men Skellefteå valde att plocka in honom ändå - och värvningen föll väl ut, och det finns ett ömsesidigt intresse om en fortsättning.

Nu till veckan har Darren enligt Mr. Madhawks uppgifter skrivit på för Skellefteå AIK, men varken Darren eller sportchef Erik Forssell har bekräftat denna uppgift. Själv har jag haft kontakt med Darren under föregående vecka, innan Expressens och Norrans uppgifter om hans framtid. Nowick själv ger inga tydliga besked om nästa säsong, men han var ändå klar med budskapet om att han gärna skulle återvända till Skellefteå.

- Det är svårt att sia om framtiden just, det verkar som situationen här hemma i USA måste lugna ner sig innan jag kan sitta ned med min agent och sen kan jag sitta ner med min agent och bestämma mig om framtiden. Men jag har haft ett par samtal med Erik Forssell och det har känts positivt. Det vore grymt roligt att få bli kvart i SHL och Sverige, och jag och min familj trivdes bra i staden och med människorna som vi träffade under tiden. Det är lite annorlunda att leva i Sverige i jämförelse med Kalifornien. Här tar sig människorna tid att prata och alla känns lite mer avslappnade, medan det överlag känns som att alla är mer på språng och mer upptagna här hemma, i jämförelse med människorna i Sverige.

Hur tyckte du steget från allsvenskan till SHL var för dig som spelare ?

- Det känns att det är en stor skillnad, helt klart, men för mig personligen tycker jag steget gick bra att ta. Såklart lite oturligt att jag blev avstängd, det ingick inte i mina planer, men efter det tycker jag att det gick bra för mig. Nu blev det som det blev med denna säsong - jag hade såklart inte tänkt att åka hem till USA så tidigt som jag blev tvungen att göra.

Hur ser situationen ut för dig i just nu - var är du - och hur påverkas du av coronaepedemin ?

- Just nu är jag och min familj i Kalifornien, men vi mår bra så jag ska inte klaga, men det är klart det är en ovan situation. Allt är mer eller mindre nedstängt här förutom det mest nödvändiga som typ mataffärer. Det är ovant att inte kunna gå till stranden, att göra det vanliga som att träna ishockey - eller gå till gymmet eller träffa vänner. Men vi mår bra i familjen så jag kan ändå inte klaga så mycket på tillvaron som den ser ut nu även om vi inte kan leva som vanligt.

Vad jag själv tror ?

Om jag själv skulle spekulera fritt tror jag att Nowick har fått ett bra erbjudande från Erik Forssell, och han spelar gärna i SHL. Men Nowicks framfart och energi gjorde nog att fler lag fick upp ögonen för honom och att han höjt sitt marknadsvärde. Med den situation som råder i USA och Sverige, ja i stort sett hela Europa, är det svårt att ta något beslut om nästa säsong. Just nu vilar ett generellt inreseförbud till Sverige, så det är svårt att sia om när en person som inte är svensk medborgare och befinner sig i USA åter får möjlighet att resa tillbaka, oavsett om det är som turist eller hockeyproffs. Innan dessa orosmoln lagt sig har jag svårt att se att det kommer att skrivas på något kontrakt. Förhoppningsvis är situationen förbättrad under andra halvåret av 2020 och då hoppas jag att Nowick åter kommer till Skellefteå och får chansen i en hel säsong. Han var rivig i sitt spel, hade bra tryck i skridskoåkningen, och visade en bra arbetsmoral som gjorde honom ganska allround i sitt spel. Han skulle vara varmt välkommen åter.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget