Den dynamiska duons statistik del II - slutspelet
Den dynamiska duons statistik del II - slutspelet

Bild från Bildbyrån

Den dynamiska duons statistik del II - slutspelet

Fyra finaler - facit är två guld - två silver

Oscar Möller och Joakim Lindström har tillsammans spelat fyra SM-finaler i Skellefteå, resultatet är två guld, två silver. Joakim Lindström har ett poängsnitt på 0,70 poäng/per match, och Oscar Möller har ett ännu högre poängsnitt med 0,84 poäng per match i slutspel. Möllers snitt är faktiskt högre i slutspel än i grundserien medan Joakim Lindström är något lägre. Men viktat bara mot de poäng/match Lindström gjort sedan han kom till Skellefteå har han gjort 0.97 poäng/match i grundserien. Men som bekant spelade även Jocke 118 matcher i Modo och gjorde 25 poäng i högsta serien i den rödvita tröjan.

Procentfördelning - minst andel mål under guldsäsongerna

I slutspelet har Möller och Lindström gjort motsvarande 19-26 % av målen som Skellefteå gjort i slutspelet med ett undantag. Senaste slutspelet, säsongen 2018/2019, sticker ut eftersom Möller och Lindström gjorde hälften av lagets mål. Men det blev bara sex matcher den säsongen och endast tolv mål vilket förklarar den höga siffran den säsongen.

Bredare trupp under guldåren?

Men mest anmärkningsvärt är även att siffran under de två slutspel som slutade med SM-guld hamnade Möller och Lindström på en lägre totalandel av målen i jämförelse med de slutspel där Skellefteå inte slutat som segrare. Kanske en indikation på att Skellefteå hade en något bredare trupp med fler spelare som kunde chippa in i målproduktionen när det behövdes. Men överlag har Möller och Lindströms siffror i slutspelet motsvarat ungefär de siffror som dom slutade på i procentandel av målen efter grundserien. Frågan är bara vem som ska bidra med dessa mål den dagen Möller och Lindström inte står längst fram i ledet och fyller på målkolumnen, i såväl slutspel som grundserie. Men det är en annan femma, och såklart något som Forssell måste ha en plan för om han är den som sitter som sportchef när den målfabricerande duon gjort sitt i klubben.

Slutspelss
Dela inlägg

Kommentera blogginlägget