De största flopparna i Skellefteå - plats nummer 10-6
De största flopparna i Skellefteå - plats nummer 10-6

Bild från Bildbyrån

De största flopparna i Skellefteå - plats nummer 10-6

Listan över spelare vars sejour i Skellefteå har mer eller mindre av en floppstämpel över sig fortsätter med fem nya namn. Allt från en straffspecialist från USA, till en då okänd slovakisk målvakt, till en finländare som spelade skadad och lämnade AIK på eget bevåg med en bitter eftersmak.

Plats 10-6

10, Rob Schremp

Rob Schremp kom till Skellefteå i november säsongen 2014/2015 med NHL-meriter, tidigare spel i KHL och NLA, och en framgångsrik sejour i MODO två säsonger tidigare i meritlistan. Tiden i Skellefteå blev inte riktigt lika lyckosam då det endast blev 20 poäng i grundserien som Skellefteå vann. I slutspelet var Rob mestadels bänkad fram. Än en gång visade det sig för Skellefteå hur svårt det är att träffa rätt med en importspelare, även för Lasse Johansson. Men det bör också understrykas att konkurrensen på centerpositionen var knivskarp säsongen 2014/2015. Rob meddelade själv 2018 på hans Instagram att hans karriär var över till följd av hans psykiska mående som påverkat honom hela hans hockeykarriär.

9, Ville Koistinen

Ville Koistinens tid i Skellefteå blev en sorgsam historia. Den finländske landslagsbacken kom från ett par fina år i Finska ligan via AHL/NHL - spel inom Nashville och Floridas organisationer till Skellefteå 2010/2011. Väl på plats slog Ville upp en gammal skada som hämmade honom och till slut fick honom att avbryta säsongen och operera sig, och han missade slutspelet och blev sen inte kvar i klubben. Efteråt vädrade Ville sitt öppna missnöje till finsk media mot den hjälp och rehabilitering som Skellefteå erbjöd honom när han enligt egen mening själv "tvingades" bekosta sin operation som han valde att genomföra i Finland.

8, Gaber Glavic

Gaber Glavic är en lite slamkrypare på listan då han egentligen spelade på fel sida om tidsstrecket rent tekniskt. Men det är svårt att inte placera honom på listan även om han lämnade före nyår. Han kom till Skellefteå inför säsongen 1999/2000 - efter att Christer Abrahamsson fått upp ögonen för honom under B-VM i Danmark där Glavic spelade enligt statistiken. Men Gaber fick lämna laget tidigt. Efter två usla insatser i A-laget och två i J-20 fick han lämna klubben. Med en räddningsprocent på 78 % fick Gaber snabbt lämna laget och blev sedan en historisk referenspunkt till hur dålig en spelare kan vara, eller framförallt - inte får vara.

7, Kyle Cumiskey

Redan när säsongen 2016/2017 skulle inledas stod det klart att Kyle inte skulle komma till start eftersom han var hämmad av en långtidsskada. Trots fina meriter från NHL/AHL, inklusive en Stanley Cup seger blev tiden i Skellefteå misslyckad - Kyle kunde inte göra sig själv rättvisa när han spelade. Sen blev skadekänningarna så pass allvarliga att kontraktets bröts i samförstånd när det stod klart att Kyle inte kunde spela mer. Säsongen efter missade Kyle helt, sista två säsongerna har Kyle kunnat spela och har mestadels spelat i AHL. Detta blev en olycklig flopp främst på medicinska grunder där Kyle hade en stor potential men aldrig kunde komma till sin rätt med skadebesvären och Skellefteå fick inte någon avkastning på denna lönepost.

6, Morgan Ellis

Ellis kom till Skellefteå säsongen 2017/2018. Sett till tidigare meriter hade Ellis producerat offensivt under sina år Nordamerika. Men i Skellefteå fick inte ut något av sin offensiva potential. Resultatet på 39 SHL-matcher i Skellefteå gav skrala 0+5 i poängprotokollet, vilket är alldeles för lite för den roll som Ellis värvades för. Han gick till Färjestad innan slutspelet och kom där att göra fem poäng på nio matcher i resterande del av grundserien. Föregående säsong spelade Ellis i KHL och gjorde 17 poäng på 54 matcher vilket visar på att det borde ha varit möjligt att få mer utav värvningen av Morgan Ellis för Skellefteås räkning.


Dela inlägg

Kommentera blogginlägget