Äntligen kvartsfinal

Bild från Bildbyrån

Äntligen kvartsfinal

Om åttondelsfinalerna var förrätten så väntar äntligen huvudrätten. Fyra kvartsfinaler med Färjestad och Frölunda som vinnare i åttondelen, och övriga topp-sex lag i grundserien.

Att tippa slutspel är alltid vanskligt om det görs mot bakgrund av hur serien slutat. En del lag kommer att spela sin bästa hockey i slutspelet, medan andra kanske redan spelat på en hög nivå som laget inte kan matcha i slutspelet. Men det är värt att ge det ett försök, i bästa fall har man bara lite fel.

Rögle-Frölunda

Frölunda är svenska mästare - och det får man ha i åtanke. Men det kommer att bli för tufft mot Rögle som slutade två. Framförallt kommer Rögles jämnare spel att bli utslagsgivande. Frölunda avslutade serien blekt, medan Rögle haft en jämn formkurva över året.

Rögle kommer sannolikt inte att släppa mer än en match till Frölunda.

Sluttips 4-1 till Rögle

Växjö-Färjestad

Växjö vann serien - och är åter på vinnarspåret. Sam Hallam är en av Sveriges absolut främsta coacher. Färjestad har inte kommit upp i den nivå som vi är vana att se laget. Och mot Växjö kommer det inte att räcka till.

Växjös lag känns spetsigare offensivt - och laget har Viktor Fasth i målet som kommer visa varför han i grundserien hade både bäst räddningsprocent och minst antal mål/match insläppta.

Han kommer inte ge något gratis på vägen till ett sm-guld där han själv står sista matchen. Växjö kommer att avverka Färjestad i fem matcher och stärka sig som Skellefteås främsta utmanare till guldet.

Sluttips 4-1 till Växjö