5 frågor inför ödesmatchen - i kväll avgörs allt

Bildbyrån

5 frågor inför ödesmatchen - i kväll avgörs allt

Om några timmar inleds svensk hockeys viktigaste ödesmatch. Två lag står på var sin sida av helvetesgapet. Endast ett av dom kommer att trilla ner i gapet- hela vägen ner till Hockeyallsvenskan.

*****

Sportbloggare ställer fem frågor inför matchen

1. Vem av kaptenerna stiger fram?

Oscar Engsund lag har torskat hela säsongen, ska Oskarshamn hålla undan kommer trycket på hans axlar att vinna en sista gång, att vara enorm.

På samma kommer Andre Petersson att sättas på prov som kapten i HV71. Pressen att spela en sjunde avgörande match på hemmaplan - med allt att förlora är ingen avundsam arbetsuppgift.

*****

2. Vem av stjärnspelarna levererar ?

Viktor Lodin har spelat på en superhög nivå och gjort 10 poäng under kvalet. Andre Petersson har bidragit med sex poäng på sex matcher. Vem av de båda stiger fram som mest när det behövs i kväll?

*****

3. Vem kan hålla sig kyligast av Johan Lindbom och Martin Filander?

Ledarskapet kommer att prövas till sin yttersta spets. Martin Filander och Johan Lindbom behöver vara så mycket tårna det bara går utan att forcera sig själva. Vem kan hålla kylan bäst i denna heta och "viktigare än allt annat match"?

*****

4. Vem vinner målvaktsmatchen - Dichow eller Ryden?

Rutinerade Tomas Ryden i Oskarshamn, eller Fredrik Dichow i HV71. Målvaktsmatchen är matchen i matchen som kan avgöra allt. Någon av de två kan - och kommer stiga fram som en hjälte.

*****

5. Vem gör första målet?

Hemmafördelen blir väldigt betydelsefull om HV71 gör första målet. Då kan man bäras fram av sin publik. Men om Oskarshamn får första målet kan det komma att bli en stor psykologisk börda för HV71.

HV71fans

Kommer HV71 fans få jubla sist och bäst?