10 veteraner som tuffar vidare i SHL - del 2

Foto: Daniel Eriksson (Bildbyrån)

10 veteraner som tuffar vidare i SHL - del 2

Se: Del 1 (1-5)

..........................

Del 2 (6-10)

6. Patrik Zackricksson – Leksand (37 år)

Patrik Zackricksson ser inte särskilt gammal ut, men på isen är han en ålderman. Stockholmskillen har slagit sig till ro i Dalarna och förbereder sig just nu inför sin 15:e SHL-säsong, som med tanke på ett utgående kontrakt kan bli hans sista.

7. Erik Gustafsson – 35 år (Luleå)

Erik Gustafsson har jobbat hårt och länge på sin position, och går nu in på sin sjunde säsong i SHL:s nordligaste lag – som jagar SM-guldet Erik så gärna vill ha på sin meritlista innan karriären är slut. Så räkna med att Erik drar fortsätter dra ett stort lass på sina axlar resten av karriären.

8. Per Svensson – Timrå (35 år)

Per Svensson går in på sin femte raka säsong, och sin 22 (!!) elit-säsong på med spel helt eller delvis på seniornivå. Inom Sveriges gränser är det svårt att hitta en mer rutinerad spelare som fortfarande är aktiv i högsta serien.

9. Jhonas Enroth - 35 år (Örebro)

Jhonas Enroth får sällan de stora rubrikerna, men han gör alltjämt ett stabilt jobb i Örebro, och visar att det inte finns oro för att han slagit av på takten bara för att han fyllt 35 år. Örebro kan vara nöjda med vad Jonas ger dem på isen med två år kvar på sitt kontrakt.

10. Oscar Möller – Skellefteå (35 år)

Oscar Möller missade hela förra säsongen, och han är fortfarande i en rehabiliteringsprocess. Men i allra högsta grad är han en del av Skellefteå AIK – som en person och professionell hockeyspelare. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig över kommande säsong – och vi hoppas han kan spela SHL-ishockey igen.