• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1

1. HV71 (13/15)

Målvakter:

Jonas Gunnarsson och Filip Larsson.
En av tre imponerande vassa lagdelar i HV71, tillika de stora seriefavoriterna i HockeyAllsvenskan. Jonas Gunnarsson är alldeles för bra för den här nivån. En genuin toppmålvakt. Filip Larsson har visserligen inte blommat ut rejält på seniornivå ännu, men är - i sämsta fall för Jönköpingsgängets del - en vettig backup. HV71 har utan tvekan ett målvaktspar som förtjänar en fyra.

***

Backar:

Chad Billins, Emil Andrae, Daniel Bertov, Marcus Karlström, Daniel Norbe, Victor Sjöholm, Nichlas Torp och Alexander Ytterell.
Backsidan är bäst i HockeyAllsvenskan. Här finns det flera spelare som behärskar SHL-spel på ett bra sätt. Chad Billins sticker ut lite extra. Den NHL-meriterade liraren är ett supernyförvärv i ett allsvenskt perspektiv. HV71 har mycket spets i såväl offensiven som defensiven och en välbalanserad backbesättning i allmänhet.

***

Forwards:

David Ullström, Simon Önerud, Fredrik Forsberg, Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson, Jesper Kokkonen, Måns Lindbäck, Taylor Matson, Pontus Netterberg, Zion Nybeck, Christoffer Törngren, Tyler Vesel, Max Wennlund och Jonathan Wikström.
Det här är tveklöst HockeyAllsvenskans vassaste forwardssida. HV71:s forwardsbesättning ska - med allsvenska mått mätt - klassas som en femma. Tunga pjäser i stil med exempelvis Simon Önerud och Fredrik Forsberg hör hemma på en högre serienivå. Det gäller såklart även David Ullström. Orosmolnet för HV71:s del utgörs av skadeproblemen. Det finns massvis av toppspelare i övrigt. Taylor Matson, Tyler Vesel och Jesper Kokkonen - för att lyfta fram några exempel. Det är sammanfattningsvis ingen överdrift att påstå att HV71:s "fjärdekedja" skulle kunna vara "förstakedja" i ett antal andra allsvenska lag, vilket säger en hel del om nivån. HV71 dräller av spetskompetens i både offensiv och defensiven. Inte nog med det. Här finns det dessutom mycket karaktär och inställning. Forwardssidan är - på förhand - HV71:s främsta hopp i jakten på en blixtsnabb SHL-comeback. Så enkelt är det.

Läs även:

Plats 2
Plats 3

Plats 4

Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14