• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 5
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 5

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 5

5. AIK (10/15)

Målvakter:

Alexander Sahlin och Pavel Khomchenko.
AIK:s målvaktsbesättning håller i allra högsta grad en bra nivå. Alexander Sahlin är rätt så rutinerad och en stabil pjäs i allsvenska sammanhang. Pavel Khonchenko är att betrakta som en spännande värvning som kan bli ett utropstecken. Stockholmarna har visserligen ingen genuin spetskompetens i den här lagdelen på förhand, men utan tvivel en stark konkurrenssituation. Målvaktssidan förtjänar en trea alla dagar i veckan.

***

Backar:

Alexander Deilert, Filip Bratt, Victor Aronsson, Eric Norin, Thimo Nickl, Malte Setkov och Filip Windlert.
Backsidan är AIK:s näst starkaste lagdel. Alexander Deilerts återkomst betyder oerhört mycket. Här snackar vi om en av HockeyAllsvenskans främsta backprofiler. Jättetalangen Thimo Nickl - som är på långtidslån från Rögle - kan också visa sig vara spets. Malte Setkov och Eric Norin är två pjäser av hög allsvensk klass. Namn som Victor Aronsson och Filip Windlert, tillika två ganska rutinerade spelare, är pålitliga. Gnaget har dessutom talangfulle Filip Bratt att tillgå här. Backbesättningen har sammanfattningsvis spets och AIK har en ganska hög lägstanivå på backfronten. En lagdel som får en tämligen stark trea.

***

Forwards:

Anton Holm, Fredric Weigel, Lucas Carlsson, Sebastian Falk, Nicklas Heinerö, Sam Marklund, Oskar Markusson, Oscar Nord, Christian Sandberg, Daniel Torgersson, Axel Wemmenborn, Max Lindholm och Max Gerlach.
Stockholmsgängets främsta hopp i kampen om att ta nästa steg. Allroundpjäsen Christian Sandbergs återkomst lägger grunden till mycket. Spets finns i stora lass - inte minst i form av exempelvis spelgeniet Fredric Weigel, målfarlige Anton Holm och kreative Max Lindblom. Här finns det oerhört mycket kvalitet i övrigt. Däribland till exempel Lucas Carlsson, Sam Marklund och Nicklas Heinerö. Långtidslånet Daniel Torgersson blir dessutom mycket spännande att följa. AIK har sammantaget en forwardssida av mycket hög klass med en eminent blandning av rutinerade spelare samt unga förmågor på väg uppåt i karriären. Få allsvenska lag överträffar Gnaget på forwardssidan som läget är nu.

Läs även:

Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14