• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 6
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 6

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 6

6. Mora (10/15)

Målvakter:

Andreas Ljunggren och Matteus Ward.
Mora har en väldigt intressant målvaktsbesättning. Vi snackar om en tämligen stark trea. Andreas Ljunggren har gjort bra ifrån sig i Tingsryd de senaste säsongerna och är en solid värvning. Matteus Ward är en målvakt med mycket potential och har redan levererat i HockeyAllsvenskan. MIK har en vass konkurrenssituation på målvaktssidan.

***

Backar:

Isak Pantzare, Viktor Amnér, Kristoffer Gunnarsson, Gustav Berglund, Axel Bergqvist, Isac Heens och Viktor Larsson.
Backbesättningen är helt okej, men utan tvivel Moras svagaste lagdel på förhand. Här finns det ett antal duktiga backar som är på väg uppåt i karriären och har SHL-potential om allt klaffar. Bredden är dock inte den bästa och Mora saknar genuin spetskompetens. Lägg därtill att Viktor Amnérs skada får ses som ett stort orosmoln för masarna. Backsidan riskerar att bli något av lagets akillleshäl i jakten på att utmana de bästa i HockeyAllsvenskan och här är det troligt att det värvas senare under säsongen.

***

Forwards:

Lukas Wernblom, Johan Persson, Daniel Ljunggren, Filip Lennström, Måns Carlsson, Robin Johansson, Kalle Miketinac, Paul Bittner, Isac Andersson, Emil Oksanen, Nils Thomasson, Isak Garfvé och Bobby MacIntyre.
Johan Hedbergs gäng är urstarka på forwardsfronten. Det här är lagets största hopp som läget är nu. Det faktum att Lukas Wernblom - vilket förvånade många - är kvar betyder extremt mycket. Johan Persson och Daniel Ljunggren är andra spelare med stjärnkaraktär i allsvenska sammanhang. Paul Bittner är en eminent värvning och det finns många spelare som var med redan i fjol som är av mycket god klass. Inte minst talangfulle Nils Thomasson. Mora kan sammanfattningsvis ställa upp med fyra bra kedjor och har kvaliteter i såväl offensiven som defensiven, samtidigt som det finns en hel del karaktär. Få allsvenska lag överträffar för närvarande Mora på forwardsfronten.

Läs även:

Plats 7

Plats 8

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14