• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8

8. Modo (10/15)

Målvakter:

Tex Williamsson och Isak Wallin.
Målvaktssidan är bra - varken mer eller mindre. Det faktum att Tex Williamsson har haft sjukdomsbesvär under försäsongen är ett orosmoln för Modo. Williamsson är hur som helst i grunden en riktigt bra målvakt i allsvenska sammanhang under normala omständigheter. Det är även SHL-meriterade Isak Wallin. Modo har inte direkt någon superspets på målvaktsfronten, men ändå en målvaktsbesättning som utan tvivel förtjänar en trea.

***

Backar:

Pontus Näsén, Filip Hasa, Jesper Dahlroth, Hugo Styf, Tobias Viklund, Emil Wahlberg, Kevin Arvidsson, David Bernhardt, Niklas Folin och Tomislav Lovric.
Henrik Gradin har gjort ett eminent jobb med backsidan. Det beror inte minst på värvningen av Emil Wahlberg, som är en av HockeyAllsvenskans främsta allroundbackar. Pontus Näsén och Filip Hasa är också kvalitetsvärvningar. David Bernhardt och Niklas Folin bör också kunna tillföra en hel del. Det finns en del kvalitet i övrigt och Hugo Styf är en spännande talang. Modo har en gedigen backsida - även om Tobias Viklund inte kommer tillbaka i spel. En lagdel med spets i såväl offensiven som defensiven och rätt så bra bredd. Modos backsida tillhör HockeyAllsvenskans övre halva.

***

Forwards:

Markus Modigs, Oscar Nordin, Sebastian Ohlsson, Oscar Pettersson, Filip Sveningsson, Daniel Sylwander, Max Tjernström, Sam Vigneault, Riley Woods, Mikkel Aagard, Erik Jinesjö Karlsson, Jeremias Lindewall och Tanner MacMaster.
Forwardssidan håller utan tvivel god allsvensk klass. Det har värvats vasst. Inte minst i form av Erik Jinesjö Karlsson och Markus Modigs. Öviksklubben har en stark centerbesättning och en rätt så bra bredd på forwardssidan. Målfarlige Mikkel Aagard är kvar sedan tidigare och det är upplagt för att spelare som Filip Sveningsson och Sebastian Ohlsson får en nytändning. Modo har sammanfattningsvis en bra blandning av olika spelartyper och en forwardssida som nosar på HockeyAllsvenskans övre halva på förhand. Modo har - precis som ett antal andra klubbar i HockeyAllsvenskan - värvat ett antal svårbedömda nordamerikanska spelare och forwardssidan kommer, beroende på hur dessa levererar, antingen visa sig vara bra eller väldigt, väldigt bra.

Läs även:

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14